Nem fejleszti tovább az Omni-Path architektúrát az Intel

Az idei év második felében érkezett volna a második generációt képviselő OPA 200. Így viszont nem fog jönni.

Az Intel öt éve jelentette be, hogy új fabricot fejleszt a Xeonokhoz, amelynek eredetileg Omni Scale Fabric volt a neve, de aztán a megjelenéshez közeledve az Omni-Path architektúra (OPA) jelzést kapta meg.

Hirdetés

Az OPA 100 sorozattal nem is volt gond, de az Intel egy ideje tervezte a második generációt képviselő OPA 200-at, amely alacsony késleltetésű, 200 Gbps-os adatátviteli teljesítményt kínált volna a szerverklaszterek közé, és ennek a megjelenése az idei év második felére volt időzítve. A vállalat azonban az utóbbi hónapokban nagyon kerülte a témát, vagyis friss információval sem szolgáltak arra vonatkozóan, hogy mikor lesz a bemutató. Utóbbira már nem is lehet számítani, ugyanis a CRN rákérdezett a hallgatás okára, és Jennifer Huffstetler, az Intel adatközpontokért felelős menedzsere szerint a második generációs Omni-Path architektúra már nem része az útitervnek.

Az Intel természetesen megtartja a OPA 100 sorozatot, így az ide sorolt hardverek továbbra is megvásárolhatók, továbbá a terméktámogatás is megmarad hozzájuk.

Az nem teljesen világos, hogy a cég innen hova lép tovább. Annyi biztos, hogy nemrég bejelentették a Barefoot Networks felvásárlását, illetve az évtized elején megszerzett Fulcrum Microsystems Fulcrum technológiája is ott porosodik valahol a fiók mélyén. Van tehát mihez nyúlni, de konkrét tervekkel a vállalat még nem állt elő.

Azóta történt

Hirdetés