Kevesebb dobozos CPU-t szállíthat az asztali piacra az Intel

Ez várhatóan az árak további emelkedését hozza, ráadásul pont az ünnepi szezon előtt.

Régóta tudni lehet, hogy az Intel ellátási problémákkal küzd. Ezt a vállalat nem is tagadja, inkább arról beszélnek, hogy mit tesznek a változásért, de a processzorgyártás nem egyszerű iparág, bizonyos döntéseknek csak hónapokkal később lesz érezhető hatása. Addig viszont maradnak a gondok, és az Digitimes úgy tudja, hogy a Santa Clara-i óriáscég kétmillióval kevesebb dobozos CPU-t szállíthat az asztali piacra, ami a tajvani alaplapgyártóknak 10-20%-os visszaesést jelent az alaplapok eladása szempontjából.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a lépés nem annyira váratlan. Az Intel számára a célzott piacok közül a dobozos asztali szegmens számít a legkevésbé, tehát logikus, hogy ellátási probléma esetén nem a fontosabb notebook- és szerverpiacot fogják hátrányba helyezni, illetve nyilván a nagyobb OEM partnerek igényei is fontosabbak, mint a kereskedőpartnereké.

A Digitimes értesülései szerint a negyedik negyedében az Intel csak hatmillió processzort fog leszállítani a DIY (do it yourself) szegmensen belülre, ami a jellemző mennyiség nagyjából háromnegyede. Ez kellően nagy visszaesés ahhoz, hogy az árak emelkedni kezdjenek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés