Két új Kaby Lake CPU-val reagálna a Ryzenre az Intel

Az új Core i5 és Core i7 magas órajellel érkezne, de a fogyaszásuk is átcsúszna a 100 wattos határon.

Egészen szokatlan dologra készül az Intel, ugyanis több médiában is felmerült az a friss híresztelés, amely szerint a nemrég bemutatott, általunk is tesztelt asztali Kaby Lake generáció máris kiegészülne két új, magas órajelen üzemelő modellel. Ezek az aktuális adatok szerint február végén startolnának, bár nem kizárt, hogy az idő rövidsége miatt inkább márciusra csúszna az elérhetőségük, de a lényeg, hogy nagyjából egy-másfél hónapon belül megérkeznének. Az Intel minden bizonnyal az egyes AMD Ryzen modellekre szeretne reagálni, legalábbis úgy láthatják, hogy az aktuális termékskála nem elég ellenük.

A két új, Core i5-7640K és i7-7740K jelzésű Kaby Lake processzor abból a szempontból szokatlanok, hogy a TDP keretük túllépi a 100 wattot. Pontos érték még nincs, de az aktuális, 200-as sorozatú alaplapokra vonatkozó specifikációk alapján egészen 120 wattig elmehetnek.


[+]

A Core i5-7640K és i7-7740K tulajdonképpen az i5-7600K és az i7-7700K magasabb órajelen üzemelő változatai, amit a nagyobb TDP keret tesz lehetővé. Előbbi 4, míg utóbbi 4,3 GHz-es alapórajelet kap, amelyek rendre 200 és 100 MHz-cel magasabb értékek a nemrég megjelent elődmodelleknél.

Persze a Core i5-7600K és i7-7700K szorzózármentes modell, és ennyit talán ki lehet belőlük hozni házilag is, ugyanakkor a tuning nem garantált, tehát az Intelnek olyan megoldások kellenek, amelyek papíron is biztosan tudják a kívánt órajeleket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés