Előrendelhető az Intel asztali csúcsprocesszora

A 28-magos Xeon W-3175X túl komoly reklámot nem kap, de ettől még megvásárolható lesz.

Még október első felében számoltunk be arról, hogy az Intel mit szán a 32-magos Ryzen Threadripper ellen, és akkor megírtuk, hogy a 28-magos Xeon W-3175X mire is képes. Ezek igazából nem számítottak titoknak, hiszen az Intel ekkor jelentette be hivatalosan a terméket, de azóta sincs szó tényleges startról. Úgy néz ki, hogy ebből amolyan csendes rajt lesz, az Intel különösebb reklámot nem tervez, egyszerűen csak meg fog jelenni a processzor, amely több helyen is előrendelhetővé vált.

Hirdetés

A fentebb linkelt hírhez képest a specifikációk nem változtak, viszont kiderült az ár, ami 4000 dollár körüli. Információink szerint a hivatalos listaár 3799 dollár, de ez ezer darabos rendelés esetén él. Az alaplapgyártók közül az ASUS biztosan elkezdi majd szállítani a ROG Dominus Extreme alaplapot, míg a Gigabyte esetében úgy tudjuk, hogy ugyan lesz megfelelő termék, de a vállalat főleg a nagyobb tömegeket megcélzó HEDT platformokra koncentrálna.

ASUS ROG Dominus Extreme
ASUS ROG Dominus Extreme [+]

A legnagyobb gond az Intel friss processzorával, hogy az asztali szintre tervezett LGA3647-es alaplapok csak az Intel Xeon W-3175X processzort fogják támogatni, tehát a platform nem kínál olcsó belépőt, vagy kifizeti valaki a 4000 dolláros CPU-t, vagy más rendszer után kell néznie.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés