Kereskedelmi szinten is megvásárolható az Intel Core i9-9990XE

Úgy néz ki, hogy a Caseking nyerte a legutóbbi aukciót, és potom 3000 euróért árulják a ritka CPU-t, persze tálcás kivitelben.

Január közepén írtunk így hírt arról, hogy nagyon speciális, Core X sorozatú CPU-t hozhat az Intel, amelynek a specifikációi nemrég ki is derültek. A Core i9-9990XE jelzésű termék abból a szempontból különleges, hogy nem lehet ám csak úgy megvásárolni, az Intel ugyanis licitre bocsátja a legyártott darabokat. Az első aukciót még a Puget Systems nyerte, amely cég inkább nem forgalmazza a termékek, ugyanis túl sok a bizonytalanság körülötte.

Úgy néz ki, hogy a Caseking lett a második aukció győztese, ugyanis az érintett kereskedő weboldalán feltűnt a Core i9-9990XE, méghozzá tálcás kivitelben. Ezért csupán 3000 eurót kérnek el, ami nyilván lényegesen több, mint amennyit ez a 14-magos processzor valójában ér, viszont az aukciós háttér miatt eléggé ritka termékről van szó, így az ára megmagyarázható.

Maga a processzor egyébként bekerült a két PC-t is tartalmazó CKPC-843 jelölésű King Mod rendszerbe, amelyért 13000 eurót kell fizetni.

A Caseking a processzorra vállal garanciát, annak ellenére, hogy az Intel ezt nem teszi meg, de számukra is problémás az aukciós hozzáférhetőség, vagyis ha esetleg elromlik a CPU, akkor nem tudják garantálni, hogy egy ugyanilyen modellre ki tudják cserélni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés