AV1-es videostreamekhez való az Intel Arctic Sound-M

A szerverpiacra érkező fejlesztés az Xe-HPG architektúrára építkezik.

Még februárban, az Intel útitervének részeként írtunk az Arctic Sound-M kódnevű fejlesztésről, amelyet az iparág első, hardveres gyorsítást biztosító, AV1 kódolást támogató GPU-jaként aposztrofált a Santa Clara-i óriáscég.

Hirdetés

A fejlesztés még mindig az év közepén érkezik, és a cég közzé is tett egy videót, hogy az AV1-gyel, a H.264-hez viszonyítva lényeges előny érhető el a kódolt tartalom bitrátáját figyelembe véve, ami videostreamet terjesztő szolgáltatóknak kifejezetten hasznos lehet.

Az x16-os PCI Express interfészt használó, nyolctűs tápkonnektorral rendelkező Arctic Sound-M akár nyolc 4K-s, vagy esetleg harminc 1080p-s streamet képes biztosítani, eközben pedig passzív hűtést használ, de itt fontos kiemelni, hogy az aktív hőelvezetést a szerverbe épített ventilátorok végzik majd, tehát megfelelő légszállításra azért szükség van.

A rendszer egyébként alapjaiban egy Xe-HPG architektúrát használó dizájnt alkalmaz, ezen belül is egy olyan lapkát, amelyben 128 darab feldolgozómotor teljesít szolgálatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés