Ingyenes online képszerkesztő a pixlr.com-on

Hirdetés

Nyilván nem versenghet a piac vezető képszerkesztőjével, de alapvető funkciókat már most is nagyszerűen el lehet végezni az egyszerűen csak Editornak nevezett programmal. Ha ellátogatunk a szerkesztő weblapjára, akkor első lépésben el kell döntenünk, milyen forrásból szeretnénk dolgozni. Létrehozhatunk egy új képet, megnyithatunk számítógépünkről is fotót, de egy megadott webes címről, vagy egy pixlr, Facebook vagy más képtárból is válogathatunk. A program egyelőre a JPEG, a GIF, a PNG, a BMP, a PSD és a PXD fájlformátumokat képes kezelni.

Új kép létrehozásakor alapvetően a legördülő menüben megtalálható felbontások közül választhatunk (240x320, 640x480, 800x600, 1024x768, Banner 468x60, Leaderboard 728x90, Skyscraper 120x600 stb.), ami azért is nagyszerű, mert például egy új banner készítésénél nem kell ismernünk a pontos pixelméretet, azt egyszerűen kiválaszthatjuk és kész is vagyunk az első lépéssel. Egyedi képméret is létrehozható, ehhez egyszerűen írjuk be a kép szélességét és magasságát a megfelelő rovatba. A „Transparent” beikszelésével áttetsző alapréteget hozunk létre.

A felhasználói felület ismerős, tiszta és egyértelmű. Természetesen dolgozhatunk rétegekkel, van egy alapvető navigátor, de tevékenységünk egyes lépéseiről is készül feljegyzés, így a többszörös visszavonás funkcióval is élhetünk.


[+]


[+]


[+]


[+]

Mindenképp érdemes kipróbálni a szoftvert, hiszen ingyenes, képes ellátni a legfontosabb funkciókat, feladatokat, s nem egy érdekes szűrővel lett ellátva. S végül, de nem utolsó sorban, nincs telepakolva reklámokkal, tehát munkánk zavartalan lehet. Erre tessék!

Hirdetés