Új bőrretusáló plugin jelent meg

A Portraiture 2 az Imagenomic cég bőrretusáló pluginje Adobe Photoshop alá. Jelentős újításokat tartalmaz a díjnyertes elődhöz képest, többek közt új eljárásokat vezet be a bőrretusálási folyamat pontosságának, kifinomultságának növelésére. Kezdve a természetes hatású, ugyanakkor részletező portréktól a magas kontrasztú és a reklámkampányokból ismert glamour képekig a Portraiture 2 varázslatos eszköz a Photoshop felhasználók kezében. A Portraiture 2 támogatja MAC OSX-en és Windows XP-n / Vistán futó Photoshop Elements 4/5/6-os verziókat, valamint a Photoshop CS/CS2/CS3/CS4 verziókat (32 és 64 biten), természetesen az Extended Editionokat is.

A Portraiture 2 elsődleges célja hogy problémamentesen és időtakarékosan kapcsolódjon be a fotós munkafolyamatba a következő funkciókkal:

  • Automatikus bőrtónus-maszk létrehozása és „egy kattintásos” bőrretusálás az új Preset Manageren keresztül, ami magában foglalja az előnézeti bélyegképeket, a sorozatkép vezérlést (Bracketing control), a felhasználói presetek létrehozását és fájlmegosztást, a felhasználói jelöléseket és a vizuális előzményállapotokat.
  • Továbbfejlesztett bőrmaszk vezérlők a kiválasztáshoz, lágy élekhez és a kiválasztott terület finombeállításához, valamint a szélek és tónustartományok beállításához a kiválasztott maszkon, valós idejű előnézettel,
  • új beállító csúszkák az élesség, életlenség, melegség, színezet, világosság és a kontraszt beállításához, lehetővé téve ezek alkalmazását a maszkterületen vagy akár az egész képen is (pl. a fényeffektus állítására a szoftverben).
  • Non-destruktív szerkesztés (az eredeti kép sértetlen marad munka közben) és kiterjesztett kimeneti lehetőségek, beleértve a dinamikus retusálási beállításokat a megadott nyomtatási mérethez optimalizálva, új PS réteg maszk létrehozását vagy PSD dokumentum készítését.
  • Az új felhasználói felület rendelkezik kötegelt feldolgozási lehetőséggel, valamint támogatja a többszálú, illetve többprocesszoros rendszereket így jelentősen gyorsítva a szerkesztést.

Az Imagenomic Portraiture 2 169.95 USD-s áron vásárolható meg a cég honlapján keresztül. Aki rendelkezik Portraiture 1-es licensszel, az ingyenesen frissíthet az új verzióra. A program próbaverziója letölthető innen.

Azóta történt

  • CS4 frissítés

    Az Adobe kiadta népszerű képszerkesztő programjának első hibajavítását.

Hirdetés