Alexa beköltözik a Hisense tévékbe

A kínai gyártó is az asszisztensek felé fordul a tévépiacon, és az Amazont választották partnernek.

Hirdetés

Világosan megfigyelhető trend, hogy a tévégyártók is igyekeznek felvenni a lépést, és próbálják valahogy integrálni az úgynevezett digitális asszisztenseket a készülékeikbe. Tény, hogy ezek, a piaci résztvevők által előszeretettel szimplán mesterséges intelligencián alapuló megoldások elméletileg képesek arra, hogy megkönnyítsék a kezelést, vagy segítsenek kihasználni a már meglévő funkciókban rejlő potenciált.


[+]

Az LG és a Philips a Google Assistant mellett tette le a voksát, a Samsung a Bixbyt választotta, és a jelek szerint a Hisense sem akar lemaradni. Hogy még érdekesebb legyen a kép, ők az Amazon Alexát nézték ki maguknak, ami kedvezővé teheti a piaci versenyt. Az eljárás a vállalat új, okos, 4K-s modelljeibe kerül be, többek között a koronagyémántként dédelgetett, 100 hüvelykes képátlójú, ultrarövid vetítési távolságú projektorra épülő "Laser TV" is megkapja majd.

Alexa elméletileg lehetővé teszi, hogy a felhasználók tévézés közben például egyetlen parancsszó kiadásával rendeljenek pizzát vagy kólát a boltból, illetve kapcsolják le az okoslámpát, esetleg indítsák el a kompatibilis mosógépen a programot, méghozzá anélkül, hogy felkelnének a székből.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés