Hirdetés

Hét ventilátor került a Sharkoon új házába

A Sharkoon nem spórolt új modelljének tervezésekor, az E-ATX alaplapok támogatása mellett egyéb méretes komponensek számára is maradt hely.

A Sharkoon gyárilag hét, PWM vezérlésű ARGB-s ventilátorral szerelt gépházat dob piacra REV300 néven, melyek közül három-három az eszköz elején és hátulján kapott helyet, az utolsót pedig a tetőlemez alatt találjuk, a két üresen hagyott ventilátorhely mellett. A maximum E-ATX méretű alaplapokat fogadó gépház különös elrendezéséből már következtethetünk arra, hogy az alaplapi kivezetéseket nem hátul kell keresnünk, ezek ugyanis a ház tetején találhatóak, ahonnan egy hátsó kivezetésen keresztül húzhatjuk ki a kábelek másik végét.


[+]

Az alaplap a megszokotthoz képest 90 fokkal történő elforgatása miatt persze a maximum 345 mm hosszú VGA-ból nem sok látszódna, ezért a gyártó elkészítette az Angled Graphics Card Kit névre hallgató alkatrészcsomagját, aminek segítségével az alaplap fölé „fektethetjük” a kártyát, sajnos azonban a kit nem képezi a 145 eurós csomag részét, azt további 35 euróért tudjuk majd megvásárolni.


[+]

A zsanéron lógó, mágnesesen záródó üveglappal zárt beltér többi dimenziója sem adhat okot panaszra, processzorhűtőből például 177 mm magas, tápegységből pedig 270 mm hosszú példányokat is használhatunk, míg 3,5 hüvelykes meghajtóból négy, 2,5 hüvelykesből pedig öt darab számára van bent hely. Érdemes még megemlíteni, hogy a ház tetején elhelyezett I/O panelen négy USB Type-A, egy USB Type-C és két jack csatlakozó fogad minket, a ventilátorokat pedig igény esetén radiátorokra is cserélhetjük, maximum 420 milliméteres hosszúságig.


[+]

Az 501 x 238 x 550 mm kiterjedésű, üresen 10,4 kg tömegű Sharkoon REV300 már rendelhető a gyártótól, illetve annak közvetlen partnereitől.

Előzmények

Hirdetés