Gyors adatsokszorosítás pendrive-okra

Az eddig főként flashmemóriákat, ezekre alapozó meghajtókat, valamint memóriakártyák tömeges írását lehetővé tevő, részint robotizált eszközöket kínáló Altec ComputerSysteme új, ezúttal pendrive-okra történő sokszorosítást segítő készülékkel állt elő.

Az USB Stick CopyStation 21 révén egyszerre legfeljebb 21 pendrive-ra másolható a kívánt tartalom, fejenként 20 MB/s sebességgel. A berendezés nem önállóan dolgozik, hanem a mellékelt PCI csatolókártya közbeiktatásával számítógépre kell kötni. Szoftverével jelenleg képfájlokat lehet áttölteni az USB-s tárolókra, ám a gyártó ígérete szerint hamarosan kijelölt könyvtárak és könyvtárstruktúrák másolásával szolgáló kezelőprogram is elérhető lesz.

Az Altec főként olyan vállalkozásoknak ajánlja termékét, ahol bizonyos adatokat rendszeresen pendrive-okon adnak ki, vagy alkalmazásokat futtatnak róluk – ez esetben a szoftverek karbantartása gyorsabbá válhat. Ezenkívül olyan rendezvényeken is hasznát láthatják a CopyStationnek, ahol például videókat, képeket vagy más anyagokat osztanak ki pendrive-on. A készülék árát a gyártó nem közölte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés