Hirdetés

Hirdetés

Klixnetwork.huKlixnetwork.hu

Hétmilliárd dolláros piaccá nőheti ki magát a GPU a számítási felhőben

A GPUaaS, vagyis a GPU as a Service most sem tekinthető picinek, de a felhős játékszolgáltatásokkal fog igazán erőre kapni.

Hirdetés

A Global Market Insights friss elemzése szerint a GPUaaS, vagyis a GPU as a Service piaca hatalmas növekedésnek indulhat a jövőben. A GPU-k használata ma sem ritka a számítási felhőn belül, ugyanis számos területen bevethető az így nyerhető teljesítmény, ezek bérbe adása pedig logikus lépés az erre szakosodott cégektől.


(forrás: Global Market Insights)

2018-ban ez a piac 700 millió dollár értékű volt, miközben a Global Market Insights szerint 2025-re elérhető a 7 milliárd dollár is. A megszokott professzionális területek növekedése mellett a felhős játékszolgáltatások fognak igazán sokat érni, ugyanis az ezekre épülő szegmens megy most is a legjobban, és 2025-re egymaga hozhatja teljes GPUaaS terület aktuális értékét.

A régiók tekintetében Észak-Amerikán belül a legelterjedtebb a GPUaaS modell, a teljes piac értékének a 30%-áért felelnek, de Európa felzárkózásba kezdett, és a Global Market Insights szerint 2025-re az öreg kontinens elérheti a 25%-os részesedést.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Előzmények

Hirdetés