Hirdetés

Full extrás Vantec mobil rack

A Vantec eddig is innovatív megoldásairól volt ismert a PC világban, az új EZ-Swap elnevezésű mobil rack is tartogat néhány meglepő megoldást. Első ránézésre is inkább tűnik LCD-s hőmérőnek, mint vinyótoknak. A legfeltűnőbb, és egyben leghasznosabb funkciója az előlapba illesztett, zöld háttérvilágítású LCD, mely mobil rack-ektől szokatlan információáradatot zúdít ránk. Közli a merevlemez hőmérsékletét, a Master/Slave beállítást, a bal felső sarokban lévő, lemezt imitáló ikon pörög HDD aktivitás esetén.

Multifunkciós LCD panel
Multifunkciós LCD panel

A jobb felső részen elhelyezkedő ventilátor jel is forog ha aktív a hűtés, ráadásul egy kis hőmérő ikon jelzi, ha túlmelegedett a vincseszter. A három gombbal sok hasznos funkciót állíthatunk be: egy szabadon választott hőmérséklet elérésekor hangos sípolás jelzi a túlmelegedést. (A ventilátor leállásakor is riaszt.) A menüben nézhetjük meg az eddigi HDD használat időtartamát, melyet a SET gomb 3 másodperces nyomvatartásával nullázhatunk.

Működés közben
Működés közben

A keret jobb szélén található egy háromállású zár, melyet a mellékelt kulccsal oldhatunk. A harmadik állásban a merevlemez nincs áram alatt, de be van zárva, ez pedig esetenként jól jöhet. A fiók középső része alumíniumból készült az alacsonyabb hőmérsékletek elérése érdekében, nagyon hasonlít a Thermaltake Hardcano sorozatára. A közel tökéletes mobil rack egyetlen hibája a kiforratlan rögzítőmechanizmus, melynek oldásához viszonylag nagy erő szükséges.

Eltávolított merevlemezzel
Eltávolított merevlemezzel

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés