Hirdetés

Frissítve: Intel Extrém Grafika -- mennyi az annyi?

Külön cikkben is elemeztük az Intel első integrált P4-es chipsetjét, a 845G-t. Miután hónapokig visszhangzott az internet a "GeForce2 MX400-at túlszárnyaló" grafikus teljesítménytől, mit is magasra tettük a lécet. A tesztalany a DFI 845G-s lapja volt... az a lap, amit a DFI és az Intel közösen terveztek mint 845G referencia platform. Magyarul a létező legautentikusabb.

Az eredmények ismertek, finoman szólva is lehangolóak voltak. Talán éppen ezért azt már senki sem verte nagy dobra, hogy a pár hete bejelentett 845GE chipsetben a grafikus mag "megtáltosodott", hiszen 200 MHz-ről 266 MHz-re emeltetett az órajele.

Talán éppen ezért nem tudtuk hova tenni, amikor a taiwani Gigabyte legújabb, legforróbb és legbelsőbb hírlevelében vadul reklámozta GA-8GE667 Pro lapjának azon tulajdonságát, miszerint az Intel Extreme Graphics motor, azaz a grafikus chip immáron 233 MHz-en szárnyal. Azonmód kérdőre is vontuk a Gigabyte képviselőit, ám választ eleddig nem kaptunk (igaz, a hírlevél is csak pár órája futott be). Amint ez megtörténik, frissítjük a hírt.

FRISSÍTÉS:

A Gigabyte örömmel tudatta velünk, hogy elírás volt sajtóközleményében a 233 MHz, az Intel extrém grafikus magja így mindenhol valóban 266 MHz-en ketyeg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés