Focusrite Forte USB-s audió interfész – profi stúdió a zsebben

A Focusrite egy olyan USB-s „külső hangkártyát” mutatott be, amely minden segítséget meg kíván adni, hogy egy adott produkcióból „albumkész” felvétel szülessen. A Forte egy 170 x 116 x 36 mm-es, közel fél kilós eszköz, amely egy kompakt csomagban nyújtja a minőségi szolgáltatásokat. Az alumínium burkolat belsejében egy 24 bites, 192 kHz-es AD/DA konverter és mikrofon előerősítő található, amelyek alacsony zajszint mellett biztosítják a minőségi hangfelvételek készítését.

A bemenetek egy toldalékkábel segítségével érhetők el, ahol mikrofon (XLR) és vonalszintű/hangszer (TRS) bemenetek várják a különböző forrásokat. A Forte az USB porton keresztül kapott energiával is beéri, de ha igénybe szeretnék venni a mikrofonok 48 voltos fantomtápját, a mellékelt adaptert is csatlakoztatni kell. Külön sztereó kimenet áll rendelkezésre egy hangrendszer és egy fejhallgató csatlakoztatására. Szerencsére a Forte Mac és Windows kompatibilitással is bír. Ez már önmagában is megállná a helyét, azonban az interfész ennél lényegesen többet nyújt.

Tetején egy OLED kijelző, alatta négy érintésérzékeny ikon és egy univerzális tekerőgomb található, amelyek segítségével az alapvető beállítások a fedélzeten is elvégezhetők, de persze a mellékelt szoftver segítségével is lehetőség nyílik az interfész precíz beállítására. A felvétel elkészültével következhetnek az utómunkálatok, amelyben a minimalista alumínium doboz egyszerű DAW kontrollerré válik, amely sok esetben hasznos lehet.

Az Ableton Live Lite 8 alkalmazással és a szükséges kábelekkel együtt 399 angol fontot kell fizetni a Focusrite Forte-ért, érkezése októberben várható.

Azóta történt

Hirdetés