Feltámad a Diamond Multimedia

Volt egyszer egy gyártó, melyet Diamondnak hívtak. Ez a társaság a Stealth- és a Viper-sorozatú termékeivel egyszer már elismerést vívott ki magának a felhasználók körében. A Diamond utolsó videokártyája az 1999 májusában piacra került Diamond Viper V770 (Ultra) volt, amely az nVidia TNT2 grafikus chipje köré épült. 1999 őszén a céget megvette az S3, amely 2000 augusztusában megvált a grafikus fejlesztő részlegétől és - SonicBlue néven - a multimédiás eszközök készítésére koncentrált. Tevékenységükhöz fűződnek például a Rio MP3-lejátszók is.


Forrás: www.hartware.net

A "nagy öreg" azonban most visszatér! A Best Data - amely egy kommunikációs termékeket (modemek, hálózati eszközök stb.) gyártó amerikai vállalat - ugyanis bejelentette, hogy megvette a Diamond Multimedia egykori grafikus részlegét. A cég nem sokáig ül a babérjain, ugyanis már novemberben meg akarja jelentetni a Stealth és a Viper fantázianevű újabb videokártyákat. A Stealth jelző továbbra is az úgynevezett mainstream, míg a Viper a csúcsminőségű termékeket jelöli majd.

A cég azt is bejelentette, hogy mind az ATI, mind az nVidia partnere lesz, tehát nem kötelezi el magát egyik nagy fejlesztő mellett sem. Bár a Diamond videokártyák egyelőre csak az Egyesült Államokban lesznek kaphatók, nyugodtan állíthatjuk, hogy nagy érdeklődés övezi majd az európai debütálásukat is. A Best Data egyébként idén augusztusban már átvette a SonicBlue-tól a Digital Multimedia korábbi kommunikációs részlegét is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés