Fellendülhet az LPDDR2 és a DDR2 piaca

Az okostelefonok és a tabletek előretörésével az LPDDR2 és a DDR2 lapkák iránti igény folyamatosan nő, így a gyártók aktívan fejlesztenek ebbe az irányba. A 2 gigabites megoldások az Elpida és a Micron műhelyéből futnak be. Az előbbi vállalat ECB240ABBCN típusjelzésű terméke a világ legkisebb LPDDR2 chipje, hiszen 40 nm-es gyártástechnológiával készül. Az 1066 Mbps-os teljesítményre minősített memória 1,2 V-os feszültségen üzemel. Az MCP (Multi-Chip Packages), valamint PoP-type és 134 tűs FBGA tokozással elérhető lapka mintáit már augusztustól rendelhetik az érdeklődők.

A Micron a DDR2 szabványban gondolkodik, így inkább a tabletek piacát célozzák meg, de a netbookokban is alkalmazható az újdonság. A 2 gigabites lapka 50 nm-es gyártósorokról gördül le, és 800 MHz-es effektív órajelen képes üzemelni 1,55 V-os feszültség mellett. A termék 1, 2 és 4 GB-os modulokon is helyet kaphat. A Minták szállítása szeptemberben kezdődik meg, a tömeggyártás pedig az év végétől lehetséges.

A Micron az Intel Oak Trail platformjához ajánlja az új versenyzőjét, mellyel jelentős helyet lehet megtakarítani a nyomtatott áramkörön.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés