Novemberben jön a Windows 10 az Xbox One konzolra

A Microsoft az idei Gamescom alkalmával több játék bemutatása mellett bejelentette, hogy a Windows 10 operációs rendszer novemberben érkezik meg az Xbox One konzolra, lényegében egy firmware frissítés keretében.

Hirdetés

A főbb változások a felhasználók számára nem látható extrák mellett a dashboard felújítása, amely szükséges lesz a Windows 10-ben érkező újítások megfelelő vizuális beépítéséhez. Többek között a Windows univerzális áruháza által már nem csak az Xbox One áruházából szerezhetők be az applikációk, és ezt természetesen a felhasználói felületen is le kell kezelni. Mindemellett érkezik Cortana is, és állítólag a szórakozáshoz is nagyon jól használható lesz, de a teljes értékű működéséhez szükséges lesz a Kinect szenzor, amely különállóan továbbra is megvásárolható.

Cortana segítségével utasítható lesz az Xbox One számos dologra, így például elég lesz a konzolnak azt mondani, hogy ossza meg az utolsó pár percnyi játékot és Cortana ezt végre fogja hajtani minden további beavatkozás nélkül. A digitális segéddel kapcsolatban megtudtuk, hogy opcionálisan maguk a játékfejlesztők is használhatják a képességeit, így akár direkten a játékokba is be lehet építeni. Ennek a módja viszont teljes egészében a fejlesztőktől függ.

A frissítésről a Microsoft a megjelenés felé közeledve többet is elárul majd. Ezt az új firmware egyébként számos érkező játék futtatásához elengedhetetlenül telepíteni kell majd, de ez nem számít szokatlan dolognak a konzolok világában. Megjegyzendő, hogy a Microsoft Preview programban résztvevő felhasználók a rendszert már szeptemberben tesztelhetik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés