A Microsoft frissíti az Xbox One-t

A Microsoft bejelentette, hogy az E3-mal párhuzamosan frissítik az Xbox One konzolt, amely persze nem lesz komoly előrelépés, de így is kedvező lesz a potenciális vásárlók számára. Az új Xbox One hardveresen minden tekintetben megegyezik az aktuálisan megvásárolható géppel, de 500 GB helyett már 1 TB-os tárhelyet kap. Ezért cserébe a Microsoft 400 dollárt kér, és a csomag része még a Halo: The Master Chief Collection is. Jó hír, hogy az 500 GB-os modell is megmarad, és ennek az ára 350 dollárra csökken, de csak a kiválasztott régiókban (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Hongkong, Korea, Szingapúr, Tajvan és India).

A konzolra vonatkozó módosítás június 16-án lép érvénybe. Az 1 TB-os modell mellé a Microsoft már az új Xbox One gamepadet csomagolja, amelynek legnagyobb előnye, hogy a Microsoft lecserélte rajta az eddigi, lényegében zárt szabványú fejhallgató interfészt egy 3,5 mm-es jack aljzatra. Ezzel nem csak a kedvenc fejhallgatónkat használhatjuk a gamepaden, hanem annak hangerejét és más paramétereit az Xbox One-ról is vezérelhetjük.

Lényeges extra még, hogy az új gamepad firmware már úgy is frissíthető, hogy azt nem kell vezetékesen csatlakoztatni a konzolhoz. Ez a gamepad különállóan is megvásárolható 60 dollárért, de lesz egy Special Edition Covert Forces változat, amely dizájnosabb színezést kapott, de ez 65 dollárba kerül.

A PC-sek számára jó hír a PC adapter érkezése, amely végre lehetővé teszi az Xbox One gamepadet vezeték nélküli összeköttetéssel használni a PC-kkel. Ez a kiegészítő 25 dollárba kerül, de elérhető Xbox One gamepaddel párosítva is 80 dollárért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés