Hirdetés

Eizo Foris FS2333 gamer monitor IPS panellel

A TN+film paneles monitorokat manapság sok kritika éri, mert más technológiákhoz képet sokkal korlátozottabb betekintési szögekkel rendelkeznek, de gyorsaságuk és alacsony késleltetési idejük miatt játékra például kifejezetten alkalmasak. Az Eizo azonban úgy gondolja, hogy a játékosoknak sem kell feltétlenül megkötni ezt a kompromisszumot a képminőség rovására, ezért bejelentették a Foris FS2333 gamer monitor.


[+]

A 23”-es, LED-es háttérvilágítású IPS panel Full HD (1920x1080 pixel) felbontású, és típusából adódóan széles (178 fokos) betekintési szögekkel rendelkezik. Jelen esetben még ennél is fontosabb, hogy válaszideje mindössze 3,4 ms (szürkéből szürkébe váltás esetén), ezzel az egyik leggyorsabb 23”-es IPS monitor a piacon. Persze a késleltetés (input lag) sem elhanyagolható tényező, főleg pörgős játékok esetén, de a monitor ebből a szempontból is jól teljesít: a specifikációjában 1 ms alatti érték szerepel.


[+]

A játékok élvezetét és látványát olyan technológiák segítik, mint például a Smart Insight, amely a sötét részek láthatóságát automatikusan növeli anélkül, hogy az a kontraszt vagy a részletgazdagság rovására menne. A fejlesztésben a mai trendeknek megfelelően egy világhírű csapat, Fnatic segítségét kérték, hogy tanácsaikat figyelembe véve minél inkább a játékosok speciális igényeit elégítse ki a monitor. Az állvány magassága 6 cm-en belül állítható, emellett a kijelző 25 fokos tartományban dönthető és majdnem teljesen körbefordítható (344 fok). A kávába két darab 0,5 wattos csipogót is beépítettek, de tekintve a célközönséget, ezek nem nagyon lesznek kihasználva.


[+]

Az Eizo a Foris FS2333 esetében sem erőltette meg magát különösebben a formatervezés folyamán, a darabos megjelenést három darab, különböző színű (piros, kék, szürke) csíkkal kívánták feldobni, amit az előlapon lehet tetszés szerint cserélgetni. A bemeneteknél 2 darab HDMI, egy DVI-D és egy D-Sub sorakozik, vagyis a számítógép mellett például egy játékkonzol vagy egy médialejátszó jelét is képes fogadni. A források kiválasztása és a menüben való navigálás az előlapi kezelőszervek mellett egy távirányítóval is megoldható. Az Eizo Foris FS2333 gamer monitor júliusban kerül a boltok polcaira, hivatalos vételárat azonban még nem közölt a gyártó.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • EIZO

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés