Egyedi SLI HB hidakat hoznak a gyártók a Computexre

Ma már talán nem kell ecsetelni, hogy a GeForce GTX 1070 és 1080 jelzésű VGA-k nem szimpla SLI, hanem SLI HB jelzésű összeköttetést használnak, amely megduplázza a kapcsolat sávszélességét, de két GPU-ra limitálja a működést, mivel más hidat igényel ez a kapcsolati forma. Erről bővebben itt írtunk, így a részleteket nem ismételnénk meg újra.

Ezek az SLI HB hidak azonban még nem érhetők el, aminek az is lehet az oka, hogy a gyártók saját hidakat akarnak maguknak, és a Computexen több érintett is bemutatja saját megoldását. Ezek az NVIDIA referenciahídjai lesznek csak más borítással, így a cégek a saját VGA-ikhoz harmonizáló dizájnt biztosíthatnak.

SLI HB referenciahidak
SLI HB referenciahidak

Kisebb műhelytitok, hogy az NVIDIA referenciahídjai némi problémát is okoztak az egyes gyártóknak, ugyanis ezeket annyira túlcsicsázták, hogy bizonyos egyedi VGA-kra nem voltak tökéletesen ráilleszthetők. Szerencsére ez nem jelent majd gondot a végfelhasználóknak, mivel mindenkinek kötelező volt olyan termékkel előállni, amelyeknél a hivatalos SLI HB referenciahidak használhatók. Információink szerint az Inno3D-nek okozott ez problémát, és a kaptak egy kis leválasztható tartót az iChill modellek hűtői.

Szintén kiderült, hogy az NVIDIA követelményei szerint csak a normál SLI hidakat kell mellékelni a VGA-k mellé, vagyis az SLI HB esetében a gyártók egyénileg dönthetnek arról, hogy csomagolják-e a dobozba ezeket, vagy esetleg külön árusítják. A gyártói SLI HB hidaknak egyébként nem lesz listaára, így mindenki annyit kérhet értük, amennyit akar, viszont az NVIDIA a referenciahidakat relatíve olcsón hozza majd forgalomba.

Előzmények

Hirdetés