2017. október 18., szerda

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Végre nem csak a látványra gyúró SLI hidak érkeztek

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az MSI megoldásai egy ventilátort is kínálnak az érdeklődők számára, ami hasznos újítás lehet.

Az NVIDIA esetében a több grafikus vezérlőt még mindig egy külső hídon keresztül lehet összekötni, így a konfiguráció SLI módban is képes működni. Utóbbi például a DirectX 12 és a Vulkan API esetében már nem szükséges, de DirectX 11 és OpenGL mellett a külső híd nélkül nem működik a több GPU-s mód.

Hirdetés

Az utóbbi időben a vállalat ezen a területen a látványra is rágyúrt, ugyanis bemutatták a saját LED-es megoldásukat, illetve az EVGA is kiadta saját fejlesztéseit. Ezek ugyanakkor a kinézetüket leszámítva semmilyen extrát nem kínáltak az alaplapokhoz, illetve a VGA-khoz csomagolt SLI hidak mellé, vagyis a megvásárlásuknak funkcionális szempontból nem volt értelme.

Az MSI pont a fentiek miatt másképp közelítette meg a kérdést. A vállalat új három- és négyutas SLI hídjai nem csak látványban erősek, hanem extrában is, ugyanis egy ventilátort is kaptak, amely segít hűvösen tartani az összekötött VGA-kat. Persze utóbbiak kialakításának is olyannak kell lennie, hogy átengedjék a légáramlatokat, így a referenciamodellek esetében ez a megoldás nem sokat ér, de például az MSI Twin Frozr hűtője mellett már hasznos.

Az MSI csomagja tehát az első olyan megoldás az SLI-ben gondolkodó felhasználóknak, amely nem csak esztétikai extrát kínál, hanem egy hasznos funkciót is, amiért már megéri megvenni, bár ettől az SLI alapvető működése így sem változik meg. Sajnos a bevezetés előtt álló termékek árát a vállalat még nem hozta nyilvánosságra.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.