ECS X79R-AX Stealth alaplap – kardfog lopva-lopakodva

Az ECS berkeiből kiszivárgott egy kép az X79R-AX Stealth alaplapjukról, amely igen érdekes koncepció, egyedisége azonban erősen megkérdőjelezhető. Különlegessége abban rejlik, hogy szinte az egész deszka egy plusz burkolatot kapott, így a mindenféle alkatrészek takarva vannak, csupán a létfontosságú csatlakozóknak és aljzatoknak vágtak hozzáférési lehetőségeket a panelen.


[+]

Az alapötlet tekintetében a forrást egyértelműen az ASUS TUF Sabertooth sorozata adta, amely szintén egy takarólemezzel próbálja meg az esztétikumot szem előtt tartó felhasználókat elcsábítani. A kardfogú szériánál ezt a takaróelemet Thermal Armornak, magyarul hőpajzsnak nevezik, amely a gyártó állítása szerint az alaplapot az olyan jelentősen melegedő komponensek hőjétől védi, mint például a videokártyák, így elméletileg a rendszer stabilabb és hosszabb életű lehet. Nem csak a rendezett összképre vágyó felhasználóknál, de modding körökben is nagy sikert aratott a benne rejlő potenciál miatt.

Az ECS X79R-AX Stealth-ről egyelőre nem sok mindent lehet tudni, hiszen hivatalos adatok nem, csupán egy tervezett megjelenés látott napvilágot, amelyről annyi bizonyos, hogy LGA2011 foglalatos Intel processzorokat fog támogatni. A szokásos bővítőrések mellett egy bekapcsoló és egy reset gomb, valamint egy hétszegmenses kijelző is helyet kapott a fedélzeten, mely utóbbi segítségével az esetlegesen felmerülő hibajelenségek kezelése válik könnyebbé. Az ASUS TUF Sabertooth lapok perforált felületéhez képest jelen esetben egy lopakodó vadászgép burkolatához hasonló, szögekkel megtört panelt láthatunk, amelyek az alaplapi alkatrészeket nem igazán hagyja lélegzethez jutni. További furcsaság, hogy a Sabertooth-szal ellentétben ECS X79R-AX Stealth a legfontosabb alaplapi kivezetéseket is fedi, amelyek lehet, hogy 90 fokban kiforgatva az élen elérhetők, de ez ebből a képből nem állapítható meg. Az ECS hivatalosan csak annyit közölt, hogy X79R-AX Stealth megjelenése a nagyon közeli jövőben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Előzmények

Hirdetés