Divat és nőiesség, íme az Olympus PEN E-PL8

Deklaráltan a hölgy vásárlókat kívánja célba venni legújabb belépőszintű fényképezőgépével az Olympus.

Hirdetés

"Gömbölyű vonalak és egyszerű csatlakozás – lenyűgöző új OLYMPUS PEN a divat és a nőiesség jegyében." Ezzel a mondattal indította útjára legújabb belépőszintű tükör nélküli rendszerkompaktját az Olympus. Az E-PL8 két év elteltével váltja elődjét, azonban a főbb stílus jegyek és a technikai specifikáció nem sokat változott. Maradt a 16 MP-es képérzékelő és a hozzá tartozó stabilizátor is, ahogy a TruePic VII jelfeldolgozó is. Hátul egy csak dönthető kijelzőt kapunk, ám ez akár 180 fokban lefele is történhet. Ekkor ráadásul automatikusan aktiválódik a Selfie mód, amivel egy érintéssel elérhetjük a fontosabb beállításokat, mint az e-Portrait, időzített sorozatfelvétel vagy épp a művészi szűrők és speciális filmes effektek. Továbbá az exponáló gomb lenyomását követően csak 1 másodperccel később történik meg a kép készítése, így biztosan marad idő a lencsébe nézni, illetve a motoros zoommal ellátott optikák automatikusan nagylátószögre állnak át.


[+]

A legnagyobb változás emellett a markolat kialakítását érte, mely korábbi markáns forma helyett most már inkább csak jelzés értékűre zsugorodott. Ezt leszámítva a váz egyébként csak apró finomításokon esett át, mint például az ergonomikusabbá tett módválasztó és paramétertárcsa. Elektronikus keresőt továbbra sem találunk a vázon, azonban lehetőségünk van a vakusaruba helyezhető opcionális EVF használatára. Az októberben fekete, fehér és barna színekben érkező váz hazai fogyasztói ára 150 000 forint lesz, míg az ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ Pencake objektívvel együtt vásárolva 200 000 frontot kell a kasszánál hagynunk, amit még a Fashion Accessories darabokkal egészíthetünk ki.


[+]

Azóta történt

  • A Föld limitálja a stabilizátorokat

    Úgy tűnik a jelenlegi technika elérte határait, mivel olyan mértékű stabilizálást kínál, ami fölött már a Föld forgása miatt is korrigálni kell.

Előzmények

Hirdetés