A DisplayMate szerint sokat javult az iPad mini 4 kijelzője az elődhöz képest

Az iPad mini táblagépek nem teljesítettek valami fényesen a kijelzőteszteken, köztük a kifejezetten megjelenítőkkel foglalkozó DisplayMate tesztjein sem. Ám úgy tűnik, hogy a nemrégiben bemutatott új generációs Apple iPad mini esetében a fordulni látszik a kocka, és szemmel látható a pozitív irányú elmozdulás, ahogyan erről már a bejelentéskor beszámoltunk néhány külföldi lap helyszíni próbája alapján.

Hirdetés

Az almás vállalat legkisebb tabletjeinek kijelzője ugyanis rendszeresen alulmaradt a színtérrel kapcsolatos teszteken a nagyobb modellekkel szemben, ami konkrétan azt jelenti, hogy a mini 3 is csupán 62%-át tudta visszaadni az sRGB színtérből, míg más tabletek, például az iPad Air és Air 2 esetében 100%-ot is meghaladta ez az érték.


[+]

A DisplayMate előzetesen közölt mini 4 teszteredményei valamivel 100% feletti sRGB lefedettségről szólnak, és ezt erősítik meg az Ars Technica tesztjében látott mérések eredményei is, ahol 99%-os lefedettséget mértek. A DisplayMate arról is említést tesz, hogy a környezeti fények visszaverődését jelentősen sikerült visszaszorítani az új modellnél. A számok nyelvén: a korábbi mini tableteknél mért 5-6,5%-ról 2%-ra csökkent a visszaverődés, így az eddigi csúcstartót, a 2,5%-os eredménnyel büszkélkedő iPad Air 2-t is megelőzheti, ez pedig jelentősen kontrasztosabb képet jelent nappali fényviszonyok között, ami javítja az olvashatóságot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés