DirectX 9.0-kompatibilis integrált chipset az Inteltől?

Hirdetés

2005-re, mikor a Windows XP utódja, a Longhorn operációs rendszer megjelenik, a mai integrált grafikus magot tartalmazó lapkák elavulnak, ha már ma nem számítanak ósdinak.

A ComputerBase német internetes oldal arról faggatta Anderka urat, az Intel Németország képviselőjét, hogy a Longhorn megjelenéséig az Intel ki akarja-e fejleszteni a 2.0-ás hardveres Vertex és Pixel Shader-egységgel felruházott, azaz DirectX 9.0-kompatibilis Extreme Graphics chipset új változatát?

Anderka úr válaszában elmondta, hogy az integrált grafikus chipet, amely hamarosan a Springdale-G lapkán is megjelenik, elsősorban általános célú, így például irodai felhasználásra szánt és nem játékcélú PC-kbe szánja az Intel. Véleménye szerint ez a chip bőven elegendő az irodai szintű munkákhoz és kielégíti a ritkán játszók igényeit is. Az Intel jövőbeni integrált grafikus magot tartalmazó chipsetjéről most még nem árult el részleteket, ám tény, hogy az Intel tovább fogja fejleszteni az integrált grafikus magos lapkáját, így az már jóval nagyobb teljesítményre lesz képes, mint amit az irodai PC-k megkívánnak.

Anderka úr tehát nem árult el konkrétumokat, ám hozzáfűzte: "A Grantsdale-G nevű, integrált grafikus chippel rendelkező chipset jóval nagyobb teljesítményű lesz, mint a mai társai, ami annak is köszönhető, hogy teljesen átdolgozzuk a grafikus magot."

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés