PowerPad 16 portos USB töltőállomás – biztos nem lesz kevés?

A Datamation Systems egy aránylag hiánypótló ötletet valósított meg az ES-IP-PP16 jelzéssel ellátott PowerPad 16-tal. Az USB töltőállomásokban jártas Cambrionix megoldását alkalmazó PowerPad 16 darab USB olyan eszközt képes egyszerre tölteni, melynél az USB-n keresztüli töltési lehetőség gyárilag megoldott. Ez a szám minden bizonnyal a háztartásban megtalálható összes okostelefon, táblagép és hordozható lejátszó töltéséhez elegendő lehet, feltéve, hogy hajlandóak vagyunk ezeket egy helyen tartani.


[+]

A gyártó eredeti elképzelése szerint termékük elsősorban iskolákban tehet jó szolgálatot, de üzleti, munkahelyi környezetben vagy akár reptéren is bevethető. A Datamation állítása szerint a PowerPad elsősorban Apple eszközök töltését szolgálja és ezek mindegyikével kompatibilis, de más – nem almás emblémával rendelkező – termékkel nem feltétlenül képes együttműködni. Ez inkább csak marketingfogás lehet, hiszen a Powerpad szabványos USB kapukkal rendelkezik, és a portonként leadható 2,1 amper minden USB-n tölthető eszköz számára több mint elegendő, így elméletben nem látjuk a gyártó által vizionált akadályt.

A nem túl méretes, 170 x 95 x 56 mm-es fizikai kiterjedésű töltő négy darab rögzítőfüllel is rendelkezik, így igény szerint falra vagy egy asztallap aljára is felcsavarozható. A tápellátást egy külső 180 wattos FSP tápegységre bízták, így az elhelyezésnél még ezzel is számolni kell. Sajnos a várható vételárról nem érkezett érdemi információ.

Előzmények

Hirdetés