A Cisco eladja a Linksyst a Belkinnek

Az otthoni és kisirodai hálózati eszközökre specializálódott Linksys 1988-ban alapult, életének egyik legfontosabb mérföldkövéhez pedig 2003-ban ért el, amikor is a Cisco felvásárolta a márkát, és ezzel egy igen komoly szereplő lépett be a szegmensbe. 2007-ben a Cisco elnök-vezérigazgatója, John Chambers hosszú távú tervei között a Linksys márka fokozatos leépítése szerepelt, hogy a termékek teljes mértékben Cisco név alatt kerüljenek a boltok polcaira, azonban az utóbbi évek alaposan módosították az útitervet, melynek következtében a Cisco odáig jutott, hogy tavaly decemberben vevő után nézett, akinek eladhatná az egész Linksys csomagot.

A hírek szerint sokat nem is kellett keresgélni, ugyanis a Belkinnel már meg is állapodtak az akvizícióról, amely ha minden jól megy, márciusban le is zárul. A Belkin ezzel az Egyesült Államokban 30%-os piaci részesedésre tesz szert a hazai és kisirodai hálózati berendezések területén. Azt azonban fontos kiemelni, hogy az új tulajdonos megtartja a Linksys márkát, hiszen ha ma már nem is cseng olyan jól, mint egykoron, számos régióban még így is sokkal jobban kedvelik, mint például a Belkint. A garanciális ügyeket minden jelen- és jövőbeli Linksys tulajdonos számára a Belkin intézi, így elvileg az átadás-átvétel a vásárlók szempontjából zökkenőmentes lesz. Szintén fontos adalék, hogy a Cisco és a Belkin egy stratégiai megállapodást is kötött, amelynek keretein belül nem csak az értékesítésben, disztribúcióban és egyéb szolgáltatásokban segítik egymást, de a Cisco speciális szoftveres megoldásaival is támogatja az új tulajdonost, amelyek vélhetően idővel a Belkin eszközökben is felbukkannak, ezzel is javítva a felhasználói élményt.

Vételárról egyelőre nem esett szó, azt viszont lehet tudni, hogy a 2003-as felvásárlás a Cisco zsebeit 500 millió dollárral könnyítette. A történethez azonban hozzátartozik, hogy a Linksys az utóbbi években komoly gondokkal küzdött, az eladások két év alatt 35%-kal csökkentek, és a Cisconak főleg ezen a részlegen 7800 dolgozójától kellett megválnia, tehát a vételár az akkori 500 millió dollárnál biztosan alacsonyabb lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés