CES: Super-multi csúcsot állít be az LG

Újabb DVD-írót mutatott be a nagyközönségnek a Las Vegas-i Consumer Electronics Show alatt az LG. A vállalat super-multi termékvonalába illő, azaz minden jelenleg elterjedt DVD-formátumot író új egysége összességében a világ leggyorsabb DVD-írója lehet – amennyiben időben piacra dobja a gyártó.

Az LG GSA-H10N típusjelzést viselő írónak kétségtelenül egyik legnagyobb erénye, hogy immáron a DVD-RAM formátumú lemezeket is képes nagy sebességgel írni. A szabványnak megfelelő lemezekkel az akár 12-szeres tempót is elérő adatrögzítési sebesség egyetlen bökkenője, hogy az ominózus lemezek egyelőre még nem jelentek meg a piacon. Hasonló a helyzet a GSA-H10N másik erősségével, a 10-szeres sebességre gyorsult DVD+R DL írással, itt szintúgy hiánycikknek mondhatók azok a lemezek, amelyekre biztonsággal lehet adatot rögzíteni ekkora tempóval. Ez utóbbi tulajdonságával az LG írója – amennyiben a Plextor korábban bejelentett, de későbbre halasztott PX-760-as szériája előtt jelenik meg – kivívhatja a világ leggyorsabb DVD-írója megtisztelő címet, jóllehet többi írási paramétere átlagosnak tekinthető (16x DVD+R/-R, 8x DVD+RW, 6x DVD-RW, 8x DVD-R DL sebességek).

A koreaiak új meghajtójának piaci megjelenéséről egyelőre vajmi keveset tudni, ugyanakkor Japánban már feltűntek a GSA-H10N-re épülő írók a Buffalo és az I-O Data színeiben. Utóbbi 10 400 jenért árulja a meghajtót, ami átszámítva nagyjából 18 900 forintnak felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés