- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Fagyos hangulatú, Intel B860-as deszkák a Colorful receptje szerint
- AMD Strix Point platformra épül az AOKZOE közelgő kézikonzolja
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bővíti HAMR merevlemezcsaládját a Seagate
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodrigez
senior tag
Na abban én sem. De tetszik, hogy 25", a 27-est most nagyon batárnak érezném mindennapi munkához és tán még Win7 alatt is használható lenne a natív felbontásban. Mondom, most elvagyok mint a befőtt a 22"-al is, ezt a pár hónapot a megjelenésig, vagy esetleg más hasonszőrű monitor felbukkanásáig fél lábon kibírom.
-
Twinsen2
tag
hmm, erröl a technologiáról eddig nem is hallottam. szívesen megnéznék egy ilyet élőben, hogy vajh milyen.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
néha-néha kellene játékra, de ahhoz meg bivalybasznádi gép kellene, hogy natívban meg tudjam hajtani a játékokat. Ezt meg nem akarom .... egyelőre. Tudom miről beszélsz mert én W510-et használok és 1280*720-ban játszom mert nem bírja a a vga no meg a noti hűtése se a FullHD-t. BF3
Én túlnyomó többségében játékra használnám, filmhez vissza venném a felbontást esetleg WQHD-ra. A WQHD-hoz is kell a kraft nem csak az UHD-hoz. Munkára is vissza venném FullHD/WQHD-ra, de nekem munkához nem kell mivel nem végzek semmi grafikai melót, a felbontás azért kell mert szeretem a szép képet.
Azt én még mindig nem értem, hogy mi a baj azzal ha nem UHD-n járatod a monitort hanem csak WQHD-n, ha cserélsz hardware-t ott van rögtön az "új" felbontás és nagy az öröm.
24"-on én se járatnám az asztalt meg a böngészőt UHD-n még talán 27" se, WQHD vagy FullHD, de játékban tuti UHD, ha megvan hozzá a hardware.
UHD 3840x2160 én erről a felbontásról beszélek, ennél nagyobb nekem se kellene 27 alatt, de szerintem felette se akkor már inkább TV.
Az 5k-t meg tényleg hagyjuk ki felesleges ilyen kis méretben, igen lehet azt modntam jó, de változott a véleményem.
-
rodrigez
senior tag
Nézd, nem írtál hülyeséget, szerintem csak más szempontból vizsgáljuk a dolgokat. Azt még nem írtad le, hogy Te pl. mire használnád a 27-es UHD-t. Engem frankón érdekel, mert nekem a munka mellett (ahol remekül ki tudnám használni) néha-néha kellene játékra, de ahhoz meg bivalybasznádi gép kellene, hogy natívban meg tudjam hajtani a játékokat. Ezt meg nem akarom .... egyelőre. Mondom, mivel én 80%-ban Win user vagyok az UHD+ felbontásokkal járó megjelenítési mizériák miatt tamáskodok, nem azért mer egy ilyen kijelző szar lenne. Szerintem nekem most tényleg a WQHD lesz a következő lépés. 27"-on a 2560 az majdhogynem arányos a mostani 22"/1920-ammal és én pl. nem vagyok DPI vadász. Még most is ha nézek egy jóféle FullHD filmet a Lenovo-mon, nem érzem magam szar embernek. Sőt nagyon tetszik a látvány. Mozi témáján, meg úgysem tudnám meg felelő tartalommal etetni az UHD monitort, nem, hogy a Dell 5k-s szörnyét. Ezért is kérdem, hogy Te mire használnád elsősorban?
[ Szerkesztve ]
-
oraihunter
aktív tag
Hajrá! Lássuk a kész termékeket, és legfőképp az árakat.
(#37) Goblin12
"Oké belátom, hogy az 5k tényleg feleslegesen sok 27"-ra, na de egy szimla UHD 27"- szerintem egyáltalán nem az"
Úgy irigylem a szemedet! Nem adnád kölcsön pár évre?[ Szerkesztve ]
oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
rodrigez
senior tag
Igen én is meghesszeltem és a magasságállítás tán az egyetlen negatívum, mert az asztalomon az L220x is le van eléggé engedve, de ezt meg kell nézni élőben. Ettől függetlenül panel és csatlakozók terén nincs visszalépés úgyhogy ez remek darabnak tűnik és a 120e körüli ára is pont illeszkedik a tárcám erre szánt keretéhez. Jó, hogy ezt felvetetted, mert már a 160-as Dell-el ismerkedtem, persze még csak felületesen.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
jó lehet sok hülyeséget írtam meg nem értetek egyet velem, de:
Nézzük ezt a kettő monitort:
Dell UltraSharp UP2414Q 24" 3840x2160 185.12 PPI 687€ Ha nem kell az UHD(3840x2160) vissza váltasz kettőt a WQHD/QHD(2560x1440) és szerintem 24"-on ez is nagyon jó, így lenne 123.41 PPI
Dell UltraSharp U2713HM 27" 2560x1440 108.79 PPI ~488€ 200€ a különbség, kicsivel életlenebb kép
Lényeg az egészben az, hogy pont fordítva kellene lennie, 27-en az UHD és 24-en a WQHD.
Szerintem ezzel még nem írtam hülyeséget, a fejlesztés is jó sőt tök jó, hogy végre lesz 144Hz IPS-re, de ide már behozhatták volna WQHD helyére az UHD-t 144Hz-el. 27"-os UHD-s 60Hz-es-ből 1 monitor van a piacon: ASUS PB279Q, 27" ami ~740€ és akkor árban már jobban megéri a fent írt UP2414Q.
Én 15-ös notim is FullHD, asztal abban is van, na de a játékokat a vga nem bírja FullHD-n csak 720p-n és nem érzem nem érzem felesleges pénz kidobásnak a FullHD funkciót mert filmhez vagy esetleg más progihoz tök jól jön.
Oké belátom, hogy az 5k tényleg feleslegesen sok 27"-ra, na de egy szimla UHD 27"- szerintem egyáltalán nem az.
-
BiP
nagyúr
Ha elsődleges az ár, akkor az Acernek van egy olcsóbb modellje is, a K272HUL, ez csak 120e/122e Ft.
Ill. 29"-os Ultrawide 120ért.(B296CL)De én is így vagyok vele. Régóta szeretnék egy 27"-os WQHD-t, de mind a 27"-nak, mind a nagyobb felbontásnak aránytalanul nagy extra felára van.
[ Szerkesztve ]
-
rodrigez
senior tag
Köszi szépen! Valahol ekörül van az ingerküszöböm, jobb szeretném kicsit 130 alatt lenne, de nem vagyok telhetetlen. Egyszerűen csak nem értem a hatalmas ugrást árban a IPS FullHD és WQHD között. Azért +80 ezer kicsit soknak tűnik. De ennek a modellnek utána nézek! Hátha be tudom szerezni olcsóbban ismerős révén.
-
BiP
nagyúr
Itt a múltkor említett valaki az 5K Dell-es topikban egy Acert, az "csak" 140e. (oazis+monitorguru)
szerk: Meg is van. Acer B276HUL, [forum link]
argep link[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
-
Findzs
addikt
nekem elég lenne egy full hd -s monitor is 24" -ban de oled panellal
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
nagyúr
Televíziókba nem lennének jók ezek a panelek?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Drizzt
nagyúr
100k alatt van mar barmilyen va paneles, fullhd monitor?
I am having fun staying poor.
-
Reggie0
félisten
Egy kis LightBoost-al nem lehet rossz az a 144Hz.
-
félisten
válasz #19617792 #20 üzenetére
A WPF/XAML megy XP-n?
Nálunk a mai napig az azzal vág vissza a vezetőség minden modern újítást (GPU gyorsítás, modernebb API-k hazsnálata), hogy: a.) az XP még elterjedt, b.) a sok régi intel IGP-n nem menne.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
törölt tag
vicc vagy nem vicc de a mai Linuxok desktop környezetei tényleg elég jól képesek skálázódni hiDPI eszközökön. illetve nem csak maga a Linux, hanem (szinte) minden alkalmazás, ami valamilyen keretrendszert / libraryt használ, mint Qt-t, vagy GTK-t.
(#7) rodrigez: antikomcsi-nak a lakcímkarijára degecz van írva.
(#16) TTomax: ehh, ezzel mi a gond? natívban hajtva a NASA gépeit is ráköthetné, hogy megmozduljon a játék, így meg még ingyen élsimit is kap.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Na az igazén nagy marhaság,hogy megvegyél most egy ilyen monitort csak hogy legyen de ne natív felbontásban használd... "később nem kell monitort cserélni" persze igaz akkor jóval olcsóbban kapnál...
Szerk: Most nézem az elsőt amit írtál...jó sok hülyeséget össze tudsz hordani...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
rodrigez
senior tag
-
Csaber
senior tag
válasz antikomcsi #6 üzenetére
10 éve nekem 1600*1200@75 Hz-es monitorom volt, igaz csak 17"-on amúgy 1999-ben gyártották és a mai napig működik
-
rodrigez
senior tag
Oké ez mind szép és jó, de láttál már 4k-s panelt nem Linux/Osx alatt? Sőt még utóbbi sem korrekt. Nem az árral van nekem problémám, hanem a hiányzó szoftveres komponensekkel. Win8.1 alatt csak az a program skálázódik szépen amit az alá írtak. Régi programok meg úgy néznek ki ahogy. Járt irodában egy "sima "4k-s moncsi egy teszt erejéig. Megnéztük rajta a Visual Studio-t, tán 2010-est, aztán bólogattunk, hogy szép moncsi, jó moncsi, de munkára pont a szoftver miatt használhatatlan. Hozzáteszem számunkra. Ha lenne Android OS alá VS akkor már vidáman használnánk, de igazság szerint nekünk nincs is szükségünk ekkora pixelsűrűségre. Aki ellenben képekkel dolgozik vagy egyéb tervezőszoftvert használ, tök jó lehet. De ahhoz tudni kéne milyen panel is van ebben az 5k-s csodában.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Az ára annyi amennyi, ezen felesleges rágódni, majd ha lemegy a hype lemegy az ára, csak figyeld meg.
Böngészés, a kis 15-os notimat is FullHD-n hajtom, ctrl+ egérgörgő segít ha apró. és így van 150PPi-m
Ferrári 2-esben, hát talán belvárosban igen.
Inkább 24" a WQHD sőt inkább 22, és 27-re maradjon a 4k, 5k tényleg felesleges, de FullHD meg maradjon 20 alatt.
-
rodrigez
senior tag
válasz antikomcsi #6 üzenetére
Semmi gond nincs sem az OSX-el, sem a Linux-al Munkára használom is utóbbit. de ott aztán nem lesz nagy gémerkedés, máshol meg - a videókat leszámítva - nem látom értelmét ezen a képátlón. Sőt 69cm-en házimozizni sem egy olyan nagy élmény. Ha meg játszani akarsz akkor meg kell egy olyan gép ami legalább annyiba kerül mint a monitor.
-
antikomcsi
veterán
Normálisat mondott!
Bocsánat!
(#5) rodrigez
10 évvel ezelőtt még 1024x768-on toltam és álmodni sem mertem volna olyan monitorról, mint amilyen most van.
Azért jó dolog ez a fejlődés, még ha nem is engedhetjük meg magunknak rögtön. Viszont ki tudja, 5 év múlva már lehet megfizethető lesz széles körben, és lesz hozzá rendes vasunk is.
Azért csak jobb lesz rajta játszani, és nem kell majd az élsimításokkal annyit küzdeni.
Én sem tudom most még használni, de örülök neki, hogy van, hogy lesz, hogy fejlődünk.
[ Szerkesztve ]
-
rodrigez
senior tag
Ekkora képátló mozizni még halovány, böngészéshez meg overkill a felbontás. Van ember aki ezt a monitort böngészési célzattal venné? Tervező munkákhoz még megérteném, de szerintem oda is felesleges ez a felbontás, ha nem társul mellé rendes skálázás. LCD-t meg nem natív felbontásban hajtani olyan mint Ferrarit max. kettesben hajtani. Szerintem meg a 27"-hoz az ideális a 2560*1440. Ki lehet hajtani már játékok alatt is, nincsenek orbitális skálázási problémák ami miatt minden pinduri Win 8.1 előtt vagy Win 8.1-es is régi programok esetében elcseszett szétcsúszó menürendszerek, egymásba folyó képernyőfeliratok. stb. Persze lehet Linux-ot, OSX-et vagy Android-ot használni, annak aki akar. De nem mindenki akar lemondani a megszokott dolgokról. Szerintem marhaság lenne elmenni Desktop vonalon is a PPI hajkurászásba, úgy, hogy windows-os vonalon nincs hozzá egy épkézláb oprendszer.
Bár hozzáteszem, aki meg tudja fizetni azt a Dell moncsit, az meg tudja hozzá venni a kell konfigot is.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Senki nem mondta, hogy kötelező az 5k-s monitort 5k-n használni, lehet pl WQHD-n és akkor már is meghajtva egy negyed millás gép. Ha meg később újítasz nem kell monitort cserélni. Drága, minden újdonság drága, de ezt igazán megszokhattátok volna, legalábbis egyesek.
Ha nem kell nem kell megvenni.
hogy ne csak miniatűröket láss. <-- Ctrl + egérgörgő megvan?
Ha FullHD lett volna 27"-on akkor meg mindenki neki állna pattogni, hogy fúj minek nem kell tztztzt.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Ezek közül az alvariánsok közül legérdekesebb az M270DAN02.3 jelzésű panel lesz, ugyanis a WQHD felbontás, a széles, 178/178 fokos betekintési szögek, valamint az 1000:1 kontrasztarány és a 350 cd/m² maximális fényerősség mellett a legfontosabb, hogy natívan támogatják a sokak által várt 144 hertzes képfrissítési frekvenciát. Reméljük, hogy a gyártó partnerei minél előbb ráharapnak az újdonságra és kész terméket is kapunk még a karácsonyi roham előtt.
Ez uygan jól hangzik, de mekkora Zollon? 27? 108PPi-vel pff, akkor már inkább a Dell 5k-s 27"-os moncsija 218 PPI-vel. És lemondok 144Hz-ről.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Docker konténerizálás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Futás, futópályák
- Apple notebookok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Projektor topic