CES 2024: MI gyorsítással közelednek a Dell idei XPS noteszei

A gyártó három, Intel Core Ultra CPU-s, CNC-zett újonccal készül, amik nem szűkölködnek a modern technológiákban.

Nem múlhat el CES anélkül, hogy a Dell ne mutatna be pár noteszgépet, és most sincs ez másként, hiszen három XPS szériás modellre vetül a spotfény, amelyek CNC-zett alumíniumházzal, tenyértámaszukon Corning Gorilla Glass 3 védőüveggel, a megnövelt méretű gombokkal ellátott, háttérvilágítással megtoldott billentyűzetük fölött terpeszkedő, érintéses alapon működő funkciósorral, illetve haptikus visszajelzést biztosító (üveg) touchpaddel jönnek, ami teljesen a burkolat síkjába simul.


[+]

Mindegyik típus meglehetősen vékony kávájú, Dolby Vision képjavítást felvonultató InfinityEdge kijelzővel és érintős OLED panel opciókkal rendelkezik, de akad nagy felbontású alternatíva is, és az Intel Core Ultra processzoraikba épített neurális feldolgozó egységeiknek köszönhetően hardveres gyorsítás mellett lovagolják meg a manapság trendi mesterséges intelligencia keltette hullámokat, miközben leveszik a teher egy részét a CPU-ról és GPU-ról. Ezt a "szörfözést" a mellékelt Windows 11 Home/Pro operációs rendszerek és a klaviatúrán elhelyezkedő, dedikált Copilot gomb segítik, így bárhonnan egy pillanat alatt elérhetjük MI asszisztensünket.


[+]

A legalább 512 GB-os, PCI Express 4.0-s NVMe SSD, az 1080p-s, arcfelismerést támogató webkamera, a kétegységes tömbmikrofon, az adaptív fényerőszabályzás vagy a négysugárzós, Waves Nx 3D fejkövetést alkalmazó Waves Maxx Audio Pro hangrendszer alapfelszereltség, míg a hálózati fronton a Killer Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 páros a minimum, ám a legkisebb és a legnagyobb masina Killer Wi-Fi 7/Bluetooth 5.4 kombóval érkezik. Jóllehet, a Type-C-vel feltankolható akkumulátorok eltérő kapacitásúak, de közös nevezőjük, hogy az ExpressCharge 1.0-s gyorstöltésnek hála mindössze egy óra leforgása alatt képesek visszanyerni energiatartalékaik 80 százalékát, és nem csak a notebookok csomagolása, de az őket alkotó anyagok is előtérbe helyezik a környezetbarát szellemiséget.

Dell XPS 13
Dell XPS 13 [+]

A hamarosan kapható trió legkompaktabb tagja a (nettó) 1300 dolláros árról induló, 1,19 kilogrammos XPS 13, amelynek legolcsóbb változata 13,4 hüvelykes, 1920x1200 pixeles felbontással dolgozó, 120 Hz-es panellel bír, mialatt 8 GB LPDDR5-6400-as memóriával szerelik, noha termetesebb rokonainál a 16 GB LPDDR5x jelenti a legalját. Grafikus vezérlő tekintetében az integrált Intel Arc lapka szolgálataira vagyunk bízva, és a két Thunderbolt 4 kapuval megspékelt szerkezet 55 wattórás akkujához 60 wattos (Type-C) adaptert adnak.

Dell XPS 14
Dell XPS 14 [+]

A 14,5 hüvelykes XPS 14, valamint a 16,3 hüvelykes XPS 16 már NVIDIA Studio validációt élvez, és némi többletkiadásért cserébe NVIDIA RTX 40 sorozatú GPU-val kérhető. Az előbbi vas ugyan 6 GB-os GeForce RTX 4050-re van korlátozva, azonban az utóbbi jószág már zöld lámpát ad a 8 GB-os GeForce RTX 4060-nak és RTX 4070-nek is.

Dell XPS 16
Dell XPS 16 [+]

A 40 Gbps-os Thunderbolt 4 csatolók mennyisége mindkét újdonságnál háromra nő, megjelenik az egyenletben a 3,5 mm-es audio jack, illetőleg a microSD kártyaolvasó, az akkuk pedig 69,5 és 99,5 wattórásra híznak. Az alapárakat (nettó) 1700 és 1900 dollárban állapították meg, és csakúgy, mint az XPS 13 esetében, színek vonatkozásában grafitot vagy platinát választhatunk, plusz a 12 hónapra szóló prémium garancia 4 évre lesz hosszabbítható.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés