CES 2017: továbbra is az LCD-re fókuszál a világ egyik legnagyobb tévégyártója

A hat év alatt 44 százalékot növekvő TCL iszonyú mennyiségű pénzből épít gyárat, és idén ultravékony LCD tévével robbanatanának.

A kínai TCL globálisan is a legnagyobb elektronikai gyártók közé tartozik, hat év alatt 44 százalékot növekedtek saját bevallásuk szerint, amivel jelenleg a leggyorsabb ütemben bővülő elektronikai céggé váltak.

TCL X2
TCL X2 [+]

A világ egyik legnagyobb kijelzőgyártójáról van szó, úgyhogy komoly jelentőséggel bír, hogy ők mit tartanak a piac alakulásáról. Nos a TCL a tévés szegmensben továbbra is az LCD technológiát preferálja. Tehát a híresztelésekkel ellentétben – legalábbis egyelőre – még nem mozdulnak el az OLED irányába. A konszern képviselői ki is mondták kereken, hogy szerintük a kvantumpontos LCD technológia jelenti a jövőt. Ezt az is tökéletesen alátámasztja, hogy a konszern 7,7 milliárd dollárért épít kvantumpontos LCD kijelző fejlesztő és gyártó üzemet.


[+]

A vállalat bejelentette, hogy 2017-ben piacra dobják a világ jelenlegi legvékonyabb hajlított televízióját, a 3,9 mm vastag X2 személyében. A 4K felbontású, HDR támogatású készüléknek lesz egy, hagyományos síkképernyős változata is, mindkettő integrált Harman Kardon hangrendszerrel bír, és a tervek szerint még az idén megérkezik Európába is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés