Billentyűzetre szerelhető vezérlőpanelt mutatott be a Corsair

A hajósok érintőkijelzős újdonsága képes minden olyan funkcióra, amire az iCUE szoftver is, annak megnyitása nélkül.

A Corsair nemrég bejelentette iCUE NEXUS névre keresztelt eszközének érkezését, amely egy 5 hüvelyk képátlójú, 640x48 pixel felbontású érintőkijelző, amit asztalunkra pakolva (vagy a mellékelt keretek segítségével K70 MK.2, illetve K95 Platinum és Platinum XT billentyűzetünkre erősítve) egyfajta „vezérlőközpontot” kapunk.


[+]

A széles érintőkijelzőn hat virtuális gomb számára van hely, amelyre bármely olyan funkciót ráprogramozhatunk, amit az iCUE szoftver is tartalmaz, kezdve Corsair eszközeink tulajdonságaitól (egér érzékenység, RGB profil, hangszín) az alkalmazásindításon át, egészen a különböző makrózási lehetőségekig. Összesen akár 256 darab ilyen hatgombos képernyőnk lehet, ezek között lapozással válthatunk, a vezérlőgombok mellé pedig akár egyedi grafikákat, gifeket, vagy rendszermonitorozásra szolgáló információs paneleket is kirakhatunk.


[+]

Az eszköz nagy előnye a billentyűzet programozhatóságával szemben, hogy nem kell megjegyeznünk, melyik gomb mire való, hiszen a virtuális kapcsolókhoz az Elgato Stream Deckhez hasonlóan feliratot és saját ikont is rendelhetünk. A NEXUS mégsem veszélyezteti az említett eszköz eladásait, hiszen ehhez például nem érhetők el külső fejlesztők pluginjei, továbbá az oldalak alkalmazásokkal és játékokkal való összekapcsolására sem találunk semmi jelet a termékoldalon, ez az előny tehát megmarad az almárka eszközénél.

Az USB vezetéken keresztül kommunikáló Corsair iCUE NEXUS piacra kerülésének idejére vonatkozó információk egyelőre nem ismertek, a 100 dollár/euró körüli vételár azonban már biztos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés