Bemutatkozott az Acer netbookja

Mától a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója, az Acer is beszállt a netbookok piaci versenyébe Aspire one nevű modelljével. A kis gép specifikációit olvasva úgy tűnik, a tervezőknek számos tekintetben sikerült szerencsés kompromisszumokat kötniük, ráadásul a cég a terméktámogatás terén sem bánik mostohagyerekként a notesszel, az egy év garancián túl például plusz egy éves garanciakiterjesztést is lehet majd hozzá vásárolni.

A négy (fehér, kék, rózsaszín és barna) színben megjelenő Aspire one alapterülete 24 x 17 cm, tömege kevesebb mint 1 kg; kellően erős akkumulátorra enged következtetni a gyártó által megadott 6 órás üzemidő. A kijelző 8,9 hüvelyk képátlójú, 1024x600 pixel felbontású, és LED-es háttérvilágítással bír. Videobeszélgetések lebonyolítását integrált webkamera és mikrofon segíti, és az átlagosnál alig kisebb billentyűknek köszönhetően – legalábbis az Acer szerint – a gépelés sem kényelmetlen.

Acer Aspire one

Maga a rendszer az Intel új Atom N270 processzora köré épül, rendszermemóriája 512 vagy 1024 MB kapacitású, a háttértár pedig választhatóan egy 8 GB-os NAND flashmodul vagy egy 80 GB-os hagyományos merevlemez. Különösen az előbbinél fontos, hogy tárterület rugalmasan bővíthető egy SD kártya segítségével. Emellett egy többcélú kártyaolvasó is rendelkezésre áll, amely az SD-n kívül az MMC, MS, MS Pro és xD formátumokat is kezeli. A notesz vezeték nélküli helyi hálózatokhoz 802.11b/g interfészén keresztül képes kapcsolódni, de opcionális tételként megtaláljuk a WiMAX-ot és a 3G-s mobilkommunikációs szabványokat is.

Acer Aspire one

Az operációs rendszer tekintetében is két lehetőség van, vagy a Windows XP Home, vagy a Linpus Linux Lite rendszer kerül az Aspire one-ra – mindkét esetben több hasznos, a gép teljesítményéhez illő alkalmazást is kap a vásárló, és a Linux grafikus felületét kifejezetten úgy alakították ki, hogy a számítógépekkel most ismerkedő felhasználók is könnyen kiigazodjanak rajta. A legolcsóbb Aspire one konfiguráció az Egyesült Államokban várhatóan 379 dolláros áron – azaz a korábban prognosztizáltnál picit drágábban – kerül piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés