Jön egy új Intel Quark lapka – frissítve!

Az Intel a Quark X1000 jelzésű termékcsalád korábbi bemutatása óta nem nagyon jelentkezett új modellekkel, de még az útitervekre vonatkozóan is csak a változásokról voltak pletykák. A Quark azonban még mindig létezik, több termék is fejlesztés alatt áll, és hamarosan ténylegesen elérhető lesz a Quark D1000 jelzésű mikrovezérlő, amely az extrém alacsony fogyasztásra tervezett rendszerek alapja lehet.

A Quark D1000 egyetlen egy 32 bites, x86-os processzormagot használ, amely 33 MHz-es órajelen üzemelhet maximum. A gyorsítótár nélküli rendszer része két UART vezérlő, támogatja az SPI és I2C interfészeket, illetve 24 GPIO csatornával rendelkezik.

A TDP fogyasztás szempontjából az Intel 0,025 wattot ad meg, ami egy tipikus terhelés mellett mérhető érték lesz, de ha ez is túl sok lenne, akkor a TDP keret 0,0016 wattra limitálható a mikrovezérlő órajelének 1 MHz-re csökkentésével. A 6 x 6 mm-es QFN40 tokozást használó lapka -45 és +85 °C közötti hőmérsékleten üzemképes.

Kiegészítés: A hír megjelenését követően, a hivatalos elérhetőséggel párhuzamosan kiderült, hogy a lapka mégsem kompatibilis az x86-os utasításarchitektúrával, amelyet az alábbi hírben bővebben kifejtünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés