„Atomcsapást” mér a piacra a ViewSonic és a DFI

Az olcsó, atomos gépek már teljesen elárasztották a piacot, ám a ViewSonic és DFI úgy gondolta, hogy a vásárlóknak még mindig lehet újat mutatni, így bejelentettek egy-egy saját megoldást is.

A ViewSonic VOT132 névre keresztelt masina az NVIDIA Ion platformjára épül. A fél kilogrammos tömeggel rendelkező, 190 x 135 x 24 mm-es házban a vezérlőhíd szerepét az MCP7A nevű lapka tölti be, amihez egy kétmagos, 1,6 GHz-es órajelen üzemelő, Intel Atom 330 jelölésű processzor társul. A 2 GB kapacitású rendszermemória a DDR2 szabványra épül, az adatok tárolására pedig egy 320 GB-os merevlemez használható. A csatlakoztatott kijelzőre a képet egy GeForce 9400-as integrált grafikus mag számolja, mely támogatja az CUDA platformot és a DirectX 10 API-t, valamint képes a HD videók gyorsítására.


Forrás: TechConnect

A fekete színű ViewSonic nettop kommunikációs lehetőségeiért a Wi-Fi és a Gigabit Ethernet vezérlő felel, a kimeneti interfészek között pedig hat darab USB, egy DVI és egy HDMI csatlakozót találunk. A VOT132 még ezen a héten megjelenik, az ajánlott fogyasztói ára 500 dollár lesz.

A DFI a beágyazott rendszerek piacát célozta meg az ES951 jelzésű kompakt miniszámítógéppel. A ventilátoroktól mentes, fekete színű gépezet gyakorlatilag bármilyen viszonylag kis teljesítményt igénylő feladatra használható. A 172 x 126 x 52 mm-es ház belsejében az 1,6 GHz-es órajelen üzemelő Atom N270 jelzésű processzor dolgozik, a GMA950 nevű integrált grafikus vezérlővel rendelkező Intel 945GC-s északi híd és az ICH7-es déli híd társaságában. Az egy darab DIMM memóriafoglalatba maximum 2 GB-os DDR2 szabványú memória helyezhető, melynek effektív órajele 533 MHz lesz. Adattárolásra egy 2,5 hüvelykes SATA merevlemez vagy SSD fogható be.


Forrás: TechConnect

A termékhez használt monitort D-Sub kimenetre lehet kötni, míg a perifériák csatlakoztatására az egy PS/2 és a két darab soros port mellett két USB interfész áll rendelkezésre. A Kensington security porttal rendelkező számítógépen a vezetékes hálózati kommunikáció a Gigabit Ethernet segítségével lehetséges, az energiaellátásról pedig egy 60 wattos adapter gondoskodik. A DFI ES951 már megrendelhető a gyártó partnerein keresztül, az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ.

Előzmények

Hirdetés