Athlon 64 a CeBIT-en

Számos alaplapgyártó cég, többek között az MSI is bemutatta az idei CeBIT-en az első Athlon 64-kompatibilis termékeit. Bár a CPU hivatalosan csak a DDR333 memóriákat támogatja, az AMD megerősítette a hírt, hogy a processzor a DDR400-as RAM-okkal is elboldogul majd.

Az Athlon 64-re épülő számítógépen egy 64 bites Windows XP operációs rendszer futott, a CPU órajeléről és másodlagos gyorsítótáráról azonban nem akart adatokat közölni az AMD. (a PROHARDVER!-nek azért sikerült szert tenni egy szkrínsotra, lásd cebites anyagunk hamarosan..) A fogyasztására körülbelül 80 Watt lesz a jellemző és a vállalat továbbra is szeptemberi megjelenéssel számol. Érdekesség, hogy az Athlon 64 "kistestvéréről", a "Paris" kódnevű processzorról az AMD-nél még csak hallanni sem akartak. Annyi bizonyos, hogy megjelenésekor az Athlon 64 lesz a legdrágább AMD-processzor és a vékony pénztárcájú felhasználóknak a kisebb órajelű (1700+-2400+) Athlon XP-ket, valamint a Bartonokat kínálja majd a társaság.

Bár sokan szeptikusok a túl hosszúra nyúló várakozás miatt, a számítástechnikai cégek optimisták, így a Shuttle is, amely egy, az Athlon 64-re épülő "mini-PC-tanulmányt" mutatott be.


Forrás: www.prohardver.hu


Forrás: www.prohardver.hu


Forrás: www.computerbase.de


Forrás: www.computerbase.de


Forrás: www.prohardver.hu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés