ASUS "ROG" TYTAN CG8580 gyárilag tuningolt asztali PC játékra tervezve

Az ASUS Republic of Gamers csapata új modellel bővíti a gyártó játékra kihegyezett asztali számítógépeinek palettáját. A felsőkategóriás CG8580, azaz a TYTAN az Intel harmadik generációs négymagos Core i7-3770K processzorára és az ASUS egy Z77-es alaplapjára épít, aminek négy darab DIMM foglalatába legfeljebb 16 GB DDR3 1600 MHz-es memória kérhető. A megjelenítésért a dedikált NVIDIA kártyák lesznek felelősek. A listán GeForce GTX 560 Ti, GTX 560 Ti SLI és GTX 680 szerepel, tehát ezek közül lehet majd kiválasztani az igényeknek és pénztárcáknak megfelelőt.


[+]

A tárolók tekintetében még sok a nyitott kérdés, de az alapot két darab, RAID 0-ba kötött 128 GB-os SSD-t alkotja, ez pedig további merevlemez opciókkal bővíthető. A konfigurációban fellelhető lesz egy ASUS Xonar DX hangkártya, optikai meghajtó (DVD-író, Blu-ray kombó vagy Blu-ray-író), a tápellátásért pedig egy 700 wattos tápegység felel. Mindez persze még nem minden, a tökéletesen csendes működésről folyadékhűtés gondoskodik a házba épített ötirányú szellőzőrendszerrel kiegészítve. Erre szükség is lesz, hiszen az alapjáraton 3,5 GHz-re, turbó módban pedig 3,9 GHz-re képes processzor órajele a Turbo Gear gomb megnyomására 4,6 GHz-re ugrik, mindenféle újraindítás és BIOS beállítás módosítása nélkül.


[+]

A gyártó az imént felsoroltakat egy letisztult, mégis izgalmas formavilágú, a tárolók helyét elrejtő, lenyitható elejű házba építi be. A Turbo gomb állásától kéken vagy pirosan világító LED-ekkel ellátott, telepakolva mintegy 20 kg-os erődítmény előlapján USB kapuk és jack aljzatok sorakoznak egy 16 az 1-ben kártyaolvasó mellett. Az ASUS egyelőre nem közölte a TYTAN árát, de annyit biztosra ígértek, hogy a konfiguráció idehaza is elérhető lesz. A csomag részét képezi még az említett összeállításon felül a 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszer, plusz ROG-os beviteli eszközök, így már csak egy monitort kell csatlakoztatni és kezdődhet a játék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés