Hirdetés

AOC i2353Fh Razor X: IPS panel, vékony kávával

A LED-es háttérvilágítás megjelenésével a gyártók között elindult egyfajta verseny, aminek a célja, hogy egymásra licitálva készítsék el a világ legvékonyabb kijelzőjét. El kell ismernünk, hogy születtek már igen jó megoldások és szép formavilágú kijelzők, de a vállalatok erőfitogtatásából a felhasználók nem igazán profitálhattak – nem úgy, mint a tévék esetében.

Ráadásul ezek a kijelzők mind TN+film panelre épültek, ami még a falra szerelést is értelmetlenné tette volna, hiszen a gyengébb betekintési szögeket nem lehetett volna ellensúlyozni a kijelző döntésével, elforgatásával. Idő közben az IPS panel erőre kapott és úgy tűnik, hogy egyre több gyártó kínálatában jelenik meg ilyen típusú kijelző otthoni célra is, de itt kevésbé törekedtek arra a gyártók, hogy csökkentsék a fizikai méreteket (ez alatt természetesen nem a képátlót értjük).

Az AOC a tettek mezejére lépett és elkészítette a Razor X kijelzőt, mely az IPS panel ellenére is csak 9,6 mm vastag lett, ami végre értelmet is nyer, ugyanis kompatibilis a 100 x 100 mm-es VESA konzolokkal, azaz falra is felszerelhető a talpánál fogva. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a bemenetek és az elektronika egy része a monitor talpában kapott helyet (a tápegység külső), ezért nem szerelhető le.

Az 1920x1080 képpont felbontásra képes i2353fh típusjelzéssel ellátott modell képátlója 23 hüvelyk, betekintési szögei pedig 178 fokosak. A kontrasztarány szempontjából sajnos csak a dinamikus értéket közölte a gyártó (50 000 000:1-hez), de a maximális fényerő (fénysűrűség) 250 cd/m² lesz. A bemenetek között analóg RGB (D-Sub) és két darab digitális bemenet található (a sajtóanyag szerint két HDMI, a képeken viszont 1 db HDMI és 1 db DVI van).

Az AOC i2353Fh Razor X jelenleg előrendelhető státuszban van, az ára így 165 euró. Amikor elérhető lesz, akkor 179 eurót kell majd letenni az asztalra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés