Az AMD részletes útiterve az idei évről

A DonanimHaber az AMD-t sem hagyja nyugodni, így kiszivárogtatták a vállalat idei évre tervezett útitervét az asztali termékekkel kapcsolatban. Az kétségtelen, hogy a hónap elején megtartott rendezvény hivatalos adatai után sok meglepetés nincs, de a dia legalább a várható megjelenésekről árulkodik. Az útiterv három részre van osztva, ami az első négy, a középső négy és az utolsó négy hónapját jelenti az évnek.

Hirdetés

Egészen májusig nem történik majd semmi, már ami az APU-kat és a CPU-kat illeti, de a tavasz legvégén megkezdődik a frissítési hullám. Valószínű, hogy leghamarabb a Brazos platform leváltására érkezik a Brazos 2.0-s verziója, mely az E1-1200-as és az E2-1800-as APU-t vezeti be egy új vezérlőhíd társaságában. A termékekben rendre Radeon HD 7310-es és HD 7340-es IGP lesz. Ez a platform gyakorlatilag az év végéig kitart, és csak 2013-ban kerül bemutatásra az utód. Mivel ezen a piacon a lapkákat az alaplapra forrasztják, a tokozásra nem térünk ki, mivel ez lényegtelen a vásárló számára.


(forrás: DonanimHaber) [+]

A Llano APU helyett a Trinity érkezik, melynek képességeit szintén részleteztük korábban, és lényegében egyedül az IGP rejt még titkokat. Az asztali Trinity APU-k első példányai valószínű, hogy a nyár elején fognak startolni. A termékek az A8-3800-as sorozat helyére érkeznek. Az A8-5500-as és A8-5600-as megoldások mellett az A10-5700-as és A10-5800-as sorozat is befut, melyek a fogyasztás helyett a teljesítményt helyezik előtérbe. Utóbbi az IGP szempontjából is erősebb lesz, mivel a teljesítményért a Radeon HD 7660D felel szemben az A8-as modellek Radeon HD 7560D-s rendszerével. A nyár végén futnak be az A6-5400-as és az A4-5300-as modellek, és ezek megjelenésével a Llano APU-t teljesen leváltja az AMD. Az előbbi termékben egy Radeon HD 7540D, míg az utóbbiban egy Radeon HD 7480D dolgozik. Feltételezhetően az A4-es Trinity APU-ban csak egy modul lesz, így kétmagosnak tekinthető. Az új A szériás APU-k Socket FM2-es tokozást kapnak, vagyis új alaplap kell hozzájuk.

A processzorok piacán az AMD nyár végén, illetve ősz elején vezeti be a Vishera kódnevű fejlesztést, melyről szintén írtunk már. Ez első körben négy terméket jelent kezdve a négymagos FX-4320-tól a hatmagos FX-6300-on át a nyolcmagos FX-8320-ig, illetve a csúcsmodell FX-8350-ig. A termékek Socket AM3+ tokozással érkeznek, vagyis az aktuális alaplapok is megfelelnek – természetesen a BIOS frissítésére szükség lesz. Információink szerint új chipkészletek is jönnek, de ezekre nem kötelező váltani. Persze, ha még nincs Socket AM3+ foglalattal rendelkező alaplapja a potenciális vásárlónak, akkor érdemes rögtön az új megoldásokat megcélozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés