Friss Vulkan implementációt virított az AMD Software

A 23.4.2-es, WHQL aláírással rendelkező szoftvercsomag új profilokkal is készült.

Az AMD elérhetővé tette a 23.4.2-es verziószámú AMD Software kiadást, amely a Dead Island 2 és a Boundary című játékokhoz kínál frissített profilt, és előbbi esetben ez 14-15%-os gyorsulást is kínál az előző eszközillesztőhöz viszonyítva. Ezen túlmenően a Vulkan implementáció is új, amely immáron kezeli a VK_EXT_shader_atomic_float kiterjesztést a Radeon RX 7000 sorozatú GPU-kon.

A meghajtó pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Megszűnik a Vulkan módban futó Red Dead Redemption 2, víz megjelenítésével kapcsolatos problémája
  • Mostantól megfelelően fognak megjelenni az egyes tartalmak a Google Earth VR-ben
  • Sikerült úrrá lenni az Unreal Engine 5, alkalmazásfagyáshoz vezető stabilitási problémáján, amely a render preview window engedélyezése után jöhetett elő
  • Többet nem vezethet fekete képernyőhöz a meghajtó frissítése egyes kijelzőkonfigurációk mellett.

Megjegyzendő, hogy az AMD kikapcsolta a gyári beállítások visszaállításának lehetőségét, helyette a AMD Cleanup Utility alkalmazását javasolják.

A 23.4.2-es verziójú, frissített Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10, valamint 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, 7000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, plusz támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen, meg Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

Az AMD Software: Adrenalin Edition 23.4.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés