AMD: béranyaság CPU-khoz?..

Hirdetés

Stábunk egy része nemrég Drezdában járt, ahol csupán kevésen múlott, hogy nem sikerült közelebbről is szemügyre venni a Fab30 közelebbről is szemügyre vehető részeit. Ezzel szemben a Semper Oper megvolt, és a Staatstheater Dresdenben is volt alkalmunk végigülni egy rendhagyó Csehov előadást.

Tehát a drezdai szuper fabrik, már ami az AMD chipgyárát illeti, kimaradt, pedig újabban annyi hír szól róla.. A legújabb szerint pl. az AMD egyenesen a UMC-hez vinne gyártandó Duronokat, mert a drezdai üzem feltehetőleg még mindig "túl sokat tud", és mert csak a gigaherz feletti Athlonok készülhetnek benne, a másik AMD-s factory, az austini egység nem bírja szusszal.

Mert a piac -főleg az olcsó árak okán- még mindig főképp a Duronokat kajálja, ami érthető is, ezek a CPU-k rettentő jó ár/teljesítménnyel bírnak, és újabban már a lapokért sem kell túl nagy árat fizetni, erről azonban már többször szó esett.

Írtuk, hogy "vinne", mert a hír úgymond unofficial, de mindez szerintünk bőven elképzelhető, ezért is hírezünk felőle. Az pedig, hogy a PC eladások krónikus visszaesése lenne napirenden, már ezen két utóbbi hír okán kicsit idézőjelbe teendő, tesszük is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Hirdetés