Az ADATA a 30 GB-os S396-os SSD-jét elsősorban gyorsítótárnak szánja

Köztudott, hogy egy SSD-re épülő konfiguráció köröket ver egy lomha merevlemezes rendszerre, azonban a váltás már nem ilyen kézenfekvő. A fejlesztésnek elsősorban a magasabb anyagi követelmények emelnek gátat, de sokan azt sem vállalják, hogy a szűkös kapacitású SSD és a nagy háttértárként szolgáló HDD között rendezgessék az adatokat és programokat annak függvényében, hogy hol van szükség a nagyobb sebességre és a jobb válaszidőre. Erre léteznek különböző áthidaló megoldások, mint például az Intel Smart Response, mely egy aránylag kis méretű SSD-t gyorsítótárnak használ, mindezt teszi automatikusan, a felhasználó szokásait figyelembe véve.


[+]

Éppen ebbe a feladatkörbe érkezett az ADATA új meghajtója, a S396. 30 GB-os kapacitás elsőre kevésnek tűnhet, de ennyi bőven elegendő az operációs rendszer és az alkalmazások gyakran igényelt részeinek tárolására. Mivel ezek az állományok elsősorban 4 kB-os csomagokban özönlenek (az esetek 90%-ában), ezért a gyártó nagy hangsúlyt fektetett erre. Ennek megfelelően az S396 véletlenszerű 4 kB-os írási tempója 44 000 IOPS. Szekvenciális lendületét a SATA 3 Gbps-os csatolófelület némileg korlátozza, így maximum 280 MB/s olvasási és 250 MB/s írási sebességre képes.

Az ADATA semmilyen információt nem szolgáltatott a vezérlő gyártójáról és típusáról, de azt lehet tudni, hogy a meghajtó támogatja a TRIM szolgáltatást és 25 nm-es MLC NAND flash chipekkel operál. A termék mérete 100 x 69,85 x 9,5 mm, súlya pedig mindössze 79 gramm. Emellett a kompatibilitás végett egy 3,5”-es beépítő keretet is tartalmaz a csomag. Az ADATA 1 millió órás MTBF üzemidőt jósol és 3 év garanciát vállal. Vételára egyelőre ismeretlen, de tekintve a célközönséget kellemes árcédula várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés