A Zotac megirigyelte az Eyefinity-t

A Zotac újragondolja a többmonitoros megjelenítést a GeForce kártyákon. Az NVIDIA egyelőre az SLI konfigurációkhoz köti a három monitort kezelő Surround támogatást, ami jelentős hátránynak fogható fel a konkurens Eyefinity-hez képest. A piac azonban ráharapott több kijelző használatára, ami főleg az üzleti vonalon vált kedvelt alternatívává. A Zotac GeForce GTX 460 3DP ezeket az igényeket szeretné meglovagolni, hiszen a kártya hátlapján a megszokott DVI mellett három DisplayPort kimenet is található. A vállalat elmondása szerint a maximális felbontás 6400x1200 pixel lehet, amit négy megjelenítővel lehet elérni. Természetesen ezt nem kötelező kihasználni, így igény szerint a megszokott hárommonitoros kiépítés is alkalmazható.

Mivel az NVIDIA Surround technológiája ezt a fajta kiépítést még nem kezeli, a konfigurálás a Windowsban hajtható végre az asztal kiterjesztésével. Arról nincs információ, hogy a Zotac elgondolása kap-e hivatalos támogatást, ami az Eyefinity-hez hasonló, szabad konfigurálhatóságot tenne lehetővé.

A friss termék a GF104-es lapkára épül, így a 336 darab CUDA mag és az 56 textúrázó csatorna borítékolható, a GDDR5 szabványú fedélzeti tár kapacitása pedig 1 GB lesz. A paraméterezésnél némi gyári tuningot is használtak a tervezők, így a kártya 710, 1420 illetve 3600 MHz-es mag-, shader- illetve effektív memória-órajelen ketyeg. Extraként fogható fel a Prince of Persia: The Forgotten Sands című program mellékelése, ami természetesen a játékosok szívét dobbanthatja meg. Az újdonság érkezése októberben esedékes, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem nyilatkozott a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés