A világ legkönnyebb és legvékonyabb notebookja

Az „Extrém” becenevű notebook 10,1 és 20,3 mm közötti „vastagságával” hívja fel magára a figyelmet. Az X505-ös hátsó része felé vastagodik, ahol a panel és a billentyűzet egymásba csatlakozik. Az alaplap méretének jelentős csökkentésével vált lehetővé ez a vékony felépítés. „Az alaplap így befér a billentyűzet, a merevlemez, az akkumulátor és a PC Card slot közötti helyre” -- nyilatkozta a Sony kutatási és termék-fejlesztési vezetője, Keiichiro Shimada. Általában az alaplap sokkal nagyobb és a többi komponens alá szerelik, így -- a rétegelt felépítés miatt -- csak jóval vastagabb notebookok építhetők.


Forrás: www.e-kasuga.co.jp

Az 505 Extreme lelke egy 1 GHz-es Intel Pentium M ULV processzor. A standard modellbe 512 MB RAM-ot és 20 GB-os merevlemezt szerelnek; a 10,4 colos kijelző natív felbontása 1024 x 768 pixel. Alapkiépítésben ugyan nem kapunk Wi-Fi hálózati felszereltséget, de opcionálisan kiegészíthető a PCG-X505 egy, a PC Card slotba illeszthető Wi-Fi kártyával.


Forrás: www.vaio.sony.co.jp

Az ultravékony notebook méretei 259 x 208 mm, súlya 680, illetve 720 gramm. A súly annak függvényében alakul, hogy a szénszálas, vagy a nikkellel erősített gépházat választjuk-e. Japánban november 19-én, világszerte december 6-án kerül forgalomba a Sony új üdvöskéje. Ára 2776 és 3230 USD között várható.

Azóta történt

Hirdetés