A Plextor visszatér a kezdetekhez!

Sajnos semmi közelebbit nem tudni az új egységről, sőt, az SCSI jelenlegi elterjedtségét és piaci pozícióját elemezve a hír valódiságában sem lehetünk 100 százalékig biztosak. Ami biztos: az utóbbi években az SCSI fokozatosan visszaszorult a szerverek és munkaállomások piacára, mivel az IDE felületű merevlemezek és egyéb egységek lényeges fejlődésen mentek keresztül. Az igazi változást a soros ATA (Serial ATA) hozza majd pár hónapon belül, hiszen mind adatbiztonság (hibajavítás), mind kábelezés, mind az egyszerre vezérelhető egységek számában jelentős előrelépés lesz elődjéhez képest (párhuzamos ATA, póriasabb nevén ATA-33/66/100/133).

Abban a pillanatban, amikor a chipsetek gyártói külön soros ATA csatornákat integrálnak a south bridge-be, az I/O alrendszer is nagyot fejlődik. Mindez azt jelenti, hogy a drága SCSI felületű egységek inkább piacot vesztenek, mintsem nyernek. Gondoljunk csak bele: hány SCSI vezérlős alaplapot jelentettek be 2002-ben? Nem sokat, az biztos..

A kételkedések ellen a Plextor sok éves tapasztalata hozható fel. Ha úgy döntöttek, hogy van piaca egy új SCSI-s írónak, talán van is. Kiderül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés