A laptop és a nemi szerv esete

Hirdetés

Egy londoni tudományos intézet 50 éves munkatársa nemrég furcsa panasszal kereste fel háziorvosát. Férfiasságán ugyanis égető fájdalmat okozó, égési sérülésre utaló hólyag jelent meg egy hosszabb, laptopon végzett munka után. A kínzó "bütyök" pár nappal később a megfelelő kezelésnek köszönhetően elmúlt, de az eset figyelmeztető jel minden notebook tulajdonos számára.

Több angol egészségügyi szaklapban jelent már meg cikk a témával kapcsolatban, melyek szerint a londoni úr esete nem egyedi, a notebook eladások növekedésével világszerte egyre többen fordulnak hasonló problémával orvosukhoz. A notebook tulajdonosok több órán keresztül ölükben tartják gépüket, és csak később veszik észre, hogy égési sérülést szereztek érzékeny testrészükön.

Természetesen nem minden notebook idéz elő hasonló eredményeket, de az asztali processzorral szerelt hordozható gépek több hőt adnak le mobil társaiknál, és a kevésbé igényes kivitelezésű típusokon a hőt egyenesen a masina aljába vezetik, mely érintkezik a felhasználóval, így fordulhatnak elő ilyen balesetek. Több orvos szerint kötelező lenne feltűnteti a csomagoláson, hogy hosszabb használat esetén égési sérüléseket okozhatnak a notebookok.

Hirdetés