A kánikulában debütál az új NVIDIA Tesla?

Az Indianai Egyetemnek és a The Next Platformnak köszönhetően már rendelkezünk némi infómorzsával az NVIDIA leendő terveiről, és úgy fest, hogy már idén nyárra megérkezhet az új Tesla GPU.

Hirdetés

Az Indianai Egyetem Big Red 200 szuperszámítógépének (ami egy Cray Shasta) installációjáról szóló cikkben a The Next Platform arról tudósít, hogy az egyetem két turnusban kívánja a megvalósítani a manővert. Arról van szó, hogy eredetileg Tesla V100-asokkal érkezett volna a rendszer, de ezek szállítását parkolópályára tették, hogy majd az elsők között kaphassák meg a zöld óriás következő generációs gyorsítóit. Ez azért érdekes, mert az NVIDIA (még) nem jelentette be semmilyen új Tesla közeledtét, ám mivel a GV100 GPU-n alapuló megoldás 2017-re datálható, már időszerű volna egy komolyabb frissítés – addig a felsőoktatási intézmény CPU-only módban használja a Big Redet.


[+]

A publikáció 70-75 százaléknyi plusz teljesítményt jövendöl a V100-hoz képest, de mikor egy kérdésre többféle számítási módszerrel is keressük a választ, az ördög az apró részletekben bújik meg, így ezt a kijelentést mi némi fenntartással kezelnénk. Akárhogy is legyen, a gyártó legközelebbi GTC (GPU Technology Conference) konferenciája március derekán esedékes, szóval ha valóban lesz valami újdonság, akkor kiderül.

Előzmények

Hirdetés