A foci-vb-re hajtanak a tunergyártók

Már nem kell túl sokat várni az idén Németország által rendezett foci vb-re, melynek találkozóit egyes becslések szerint minden eddiginél többen követhetik figyelemmel a tévén keresztül. A prognózis részben a tévéadás vételére alkalmas mobil eszközök, illetve az erre viszonylag kis befektetéssel alkalmassá tehető notebookok terjedésére alapoz, részben pedig a digitális műsorszórás által lefedett területek növekedését jelöli meg kulcstényezőként, így az éppen úton lévők sem feltételenül maradnak le a gólokról. Már az év elejétől megfigyelhető trend, hogy azokban az országokban, ahol jelentős a DVB-T, DVB-H, T-DMB vagy más digitális technológia révén elérhető lakosság aránya, a gyártók számos új hordozható televíziót és PC-hez való vevőegységet dobtak vagy – a vb-re időzítve – dobnak piacra.

Ezek sorában nem kivétel természetesen az AVerMedia sem, amely hibrid (analóg és digitális vevőt egyesítő) AVerTV Volar eszköze után egy tisztán digitális, DVB-T adás vételére használható tunert jelentett be AVerTV DVB-T Volar (A808) megjelöléssel. A kis vevő USB portra kapcsolható, mérete 7 x 2,5 x 1,1 cm, tömege csupán 17,5 gramm. Az antennacsatlakozó a jobb jelminőség érdekében aranyozott, a tuner pedig megfelel a NorDig specifikációnak is. Az új Volar használható Windows XP MCE, sőt Linux alatt is. Működés közben 2 wattnál kevesebb energiát fogyaszt, egyébként pedig készenléti üzemmódba kapcsolva takarékoskodik a noteszgépek akkujával. A termék ajánlott ára 69 euró.

A Freecom ezúttal egy PC Card aljzatba illeszkedő DVB-T tunerrel rukkolt elő, melyhez a szokásos botantennán kívül egy kis távirányítót is mellékelnek. A tévé- és rádióműsor vételére is alkalmas DVB-T Cardbus Receiver ajánlott ára 79 euró. Mindkét termékújdonság támogatja az elektronikus műsorújságot (EPG), és rendelkeznek videórögzítési funkciókkal is, ideértve a time-shiftinget és az előre programozott felvételt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés