A Creative kárpótolja az Audigy-tulajdonosokat

Akár 62 dollár 50 centet, azaz napi árfolyamon számolva mintegy 11 600 forintot ír jóvá a Creative Labs minden olyan vásárlójának, aki a tavalyi év végéig bárhol a világon Audigy ES, Audigy Platinum, Audigy Platinum eX, Audigy Gamer, Audigy MP3+, illetve Extigy terméket vásárolt. A gálánsnak mondható gesztus egy peren kívül született megállapodás eredménye – értesült a The Inquirer.

Hirdetés

2003-ban három magányszemély keresetet nyújtott be a San Francisco-i Legfelsőbb Bíróságon a hangkártyagyártó ellen azt kifogásolván, hogy a vállalat megtévesztette vásárlóit, amikor Audigy márkanévvel ellátott termékeit úgy reklámozta, hogy azok 24 bites felbontással, 96 kHz-en képesek jelfeldolgozásra. A keresetet benyújtó személyek ugyan elismerték, hogy a hangkeltők valóban elérhetik ezt a minőségi szintet, ez azonban csak számos tényező kedvező együtthatása révén valósulhat meg, általános használat mellett valójában csak rosszabb minőségű hangot tudnak megszólaltatni az ominózus termékek.

Bár a gyártó nem ismerte el felelősségét, végül nem várta meg az ítéletet, így a peren kívül történt megegyezés értelmében a felperesek 1000-től 3000 dollárig terjedő kártérítést kaptak, ezen kívül a Creative vállalta, hogy minden olyan vásárlóját kárpótolja, aki 2004. december 31-e előtt vásárolt a fent nevezett termékekből, és elégedetlen annak hangminőségével. Ennek fényében a vállalat az eredeti vételár 25 százalékáig terjedő, de maximum 62 dollár 50 cent árengedményt nyújt 2005. szeptember 25-ig saját webshopjában az imént leírt vásárlói körnek.

A Creative webshopját mi is felkerestük, hogy ellenőrizzük miként vehető igénybe a kedvezmény, de sem az oldalon, sem a próbamegrendelés során nem találtunk erre vonatkozó információt. A bírósági perről és a megegyezésről bővebb információ a következő oldalon található: http://www.audiocardsettlement.com/

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés